Вхід | Реєстрація

Німецькі друзі надали рятувальникам три автомобілі

Німецькі друзі надали рятувальникам три автомобілі

Чергова партія гуманітарної допомоги надійшла із Зінгена. Цього разу необхідний для роботи транспорт отримали рятувальники із Кобеляк, Біликів та Озер.
Співпраця в гуманітарній сфері між двома місцевими громадами та громадою німецького міста Зінген не припиняється навіть під час війни. Німецькі партнери відгукнулися на прохання представників кобеляцького відділення Ротарі-клубу і надали три спеціальні автомобілі, котрі мають допомогти у виконанні завдань українським рятувальникам.

Розповідає Віктор Попруга, який, окрім членства в Ротарі-клубі, є ще й професійним рятувальником:

— Домовленість про те, що німецькі партнери допоможуть нашим пожежним із таким необхідним для роботи транспортом, була досягнута ще взимку. Нам пообіцяли надати два пожежно-рятувальні автомобілі. Але німці навіть перевиконали план. І в Україну приїхали аж три автівки. До пожежних автомобілів німецькі партнери додали ще й мікроавтобус Форд. Усі авто виготовлені у 80‑х роках, але майже не експлуатувалися. А мікроавтобус ще «свіжіший», 2008 року випуску.

За словами Віктора Попруги, після того, як автомобілі прибули в Кобеляки, була проведена нарада за участі представників усіх рятувальних підрозділів, що базуються на території Білицької та Кобеляцької громад. Було прийняте спільне рішення, що мікроавтобус залишиться для потреби Білицької пожежно-рятувальної частини, а два спеціалізовані Мерседеси будуть виконувати завдання в Кобеляках та Озерах.

Мерседес, який залишився в Кобеляках, стане незамінним помічником при виконанні завдань по порятунку людей при дорожньо-транспортних пригодах. Адже він має багато відсіків для розміщення спеціального рятувального обладнання, бочку на 1200 літрів води та потужну «лебідку». Окрім того, завдяки двом ведучим мостам, автомобіль є, по суті, позашляховиком.


Автомобіль для Озерської пожежно-рятувальної частини обладнаний потужною помпою.

А мікроавтобус буде використовуватися для перевезення особового складу рятувальних підрозділів. Віктор Попруга наголосив:

— Так, бус буде формально «приписаний» у Біликах. Але в разі потреби ми будемо «ділитися» ним із колегами.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2023, 18:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації