Вхід | Реєстрація

Дорогу через Куст-Кущі дороблять у вересні

Дорогу через Куст-Кущі дороблять у вересні

У всякому разі, на такий розвиток подій сподіваються у Білицькій селищній раді. Але визнають, що повністю відремонтувати багатостраждальну дорогу між Біликами і Червоними Квітами у поточному році не зможуть.

Всі автомобілісти, яким протягом останнього десятиліття доводилося їздити шляхами колишнього Кобеляцького району, підтвердять, що весь цей час однією із найпроблемніших була і залишається дорога місцевого значення Білики – Червоні Квіти. Асфальтне покриття на цьому, із дозволу сказати, шляху, а точніше напрямку, у багатьох місцях зруйноване повністю.

Навесні 2023-го року Білицька селищна рада виділила 4 мільйони 650 тисяч гривень на ремонт доріг, що знаходяться на території громади. Частина із цих коштів мала бути використана і на поточний ямковий ремонт дороги до Червоних Квітів. Хоча вже тоді білицькі посадовці говорили, що для проведення капітального ремонту відрізку дороги між Біликами і Червоними Квітами необхідно «знайти» не менше 11 мільйонів гривень.

Дійсно, навесні дорогу до Червоних Квітів почали «латати». Шляховики дійшли десь до середини села Куст-Кущі і на цьому роботи були припинені. Між тим, в дорожньому покритті залишилися вирізані ями, так звані «карти», які мали б заповнити асфальтною сумішшю. А це зробило дорогу ще більш непроїзною.

Між тим, до початку сезону дощів, коли «латання» доріг по теорії мали б припинити, залишилося не так багато часу, ймовірно, місяць.

У зв’язку із цим редакція звернулася до Сергія Петрова, заступника білицького селищного голови,  із запитанням щодо продовження чи закінчення ремонтних робіт на вказаній дорозі.

Сергій Геннадійович повідомив, що на черговій сесії білицької селищної ради, котра має відбутися 30 серпня, депутати повинні виділити із бюджету ще 1 мільйон 300 тисяч гривень на ремонт доріг. У тому числі близько 250 тисяч витратять і на завершення ремонту «червоноквітівського» напрямку в районі села Куст-Кущі.

Як завжди, кошти виділить місцева влада, а освоїть їх Агенція місцевих доріг у Полтавській області, котра й визначатиме виконавця робіт.
Далі Куст-Кущів шляховики, швидше за все, дорогу не лататимуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2023, 10:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації