Вхід | Реєстрація

Сучасні тенденції у світі рому

Сучасні тенденції у світі рому

Ром, який раніше вважали надбанням матросів і морських завойовників, поступово рухається до почесного місця в рейтингу міцного спиртного. Власники алкогольних компаній націлені на покоління Z. На популяризацію напою також впливає звернення до класичних коктейлів, де нерідко фігурує ром, однак тепер вони реалізуються в компактних бляшанках. Водночас основною задачею виробників залишається преміалізація цього алкоголю.

Якому рому віддають перевагу споживачі

Сучасний світ рухається в напрямку усвідомленого споживання, тому продукцією на основі цукрової патоки нікого не здивувати. Вибір покупців — це:

  1. Rhum Agricole, який виготовляється у французькій Вест-Індії. Спирт ферментується з чистого соку цукрової тростини, а не з виробничих залишків.
  2. Пряний (ароматизований) ром, витриманий у дубових бочках. Класичний солодкий присмак поступово набридає, тому зацікавлення споживачів в унікальних смакових поєднаннях штовхає компанії на експерименти. Так з’явився ром, приправлений кокосом, полуницею, малиною, м’ятою.
  3. Міцний ром (Overproof). Прекрасний варіант для споживання в чистому вигляді. Спирт із низьким градусом зазвичай змішують у коктейлях, а ромом із міцністю 67–70% насолоджуються без добавок.

Споживачі дедалі активніше цікавляться філософією продукту, а також заглиблюються у вивчення різних стилів, кожен з яких пов’язаний з певними історичними подіями. Покупцям важливо знати, що входить до складу їхнього рому в інтернет-магазині, тому етикетка посідає не останнє місце.

Дизайн пляшок і склянок

Упродовж останніх років спиртні напої з однаковим успіхом продаються як у фізичних магазинах, так і в спеціалізованих онлайн-каталогах. Тому перше, що впадає в очі під час алкогольного онлайн-шопінгу, — це дизайн пляшки. Компанії звертаються до характерної округлої форми. У такі пляшки розливали ром на початку його становлення на Карибських островах.

Бренди активно вдаються до розроблення індивідуальних келихів, які часто входять до подарункового комплекту. Це гарне рішення, оскільки представники компанії краще обізнані в тому, як максимально розкрити смако-ароматичну композицію їхнього продукту. До того ж покупцю не доводиться перейматися пошуком відповідних склянок.

Як пити ром

Експерти сходяться на думці, що ром варто розливати до низьких склянок із товстими стінками. Рекомендована порція — 40–70 г. Перш ніж зробити ковток, напій варто понюхати. Тоді дозвольте солодкому спирту «огорнути» рот, щоб розкрити не лише початкові, але й кінцеві акценти.

Якщо присмак алкоголю надто інтенсивний, як це буває з молодими дистилятами, додайте трохи охолодженої води. Поступово знизити процент спирту допоможе лід.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2023, 11:34 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації