Вхід | Реєстрація

Із Husqvarna та Jansen в Шенгурах викосять всі буряни

Із Husqvarna та Jansen в Шенгурах викосять всі буряни

Днями на платформі держзакупівель Прозорро з’явилося оголошення про те, що виконком Кобеляцької міської ради має намір придбати техніку для косіння.
Мова йде про покупку шведського міні-трактора Husqvarna та німецької садово-комунальної косарки-подрібнювача Jansen AGF-160.

Стартова ціна на шведський трактор оголошена в сумі 182 тисячі гривень, на німецьку косарку - 210 тисяч.

Ми перевірили адекватність заявленої ціни. У принципі, можна говорити про те, що міська рада не переплатить за цю техніку, якщо закупівля відбудеться. Приміром, на офіційному сайті фірми, котра є представником німецької компанії-виробника Jansen, на аналогічну косарку заявлена ціна у ті ж 210 тисяч гривень.

Шведський трактор теж коштує приблизно стільки ж, за скільки його хоче придбати міська рада. Така невисока ціна зумовлена тим, що мова йде про зовсім маленький трактор із категорії «міні». Такі використовують для косіння газонів та паркових зон.

Про деталі потенційної закупівлі європейської техніки редакції розповів заступник міського голови Михайло Брейко. Він уточнив, що ці придбання стали можливими в рамках конкурсу «Екологічні громадські ініціативи Полтавщини», який проводився за підтримки Полтавської обласної ради.

Зокрема, проект «Green Energy (Зелена енергія)», поданий Наталією Камінською, зайняв третє місце в рейтингу подібних ініціатив. У результаті Полтавська обласна ради виділила 250 тисяч гривень для облаштувпання в селі Шенгури екозони для відпочинку. Ще 250 тисяч зобов’язалася виділити Кобеляцька міська рада. Разом - пів мільйона. Саме за частину цих коштів і куплять техніку.

Михайло Брейко розповів:

– Передусім хочу висловити вдячність, як автору проекту Наталії Камінській, так і всім, хто за нього голосував. Активність людей дала результат - високе місце в рейтингу, виділені кошти і придбана необхідна техніка. Так, потужна косарка-подрібнювач Jansen агрегатується із трактором типу МТЗ і це дасть можливість швидко і ефективно обкошувати обочини доріг навколо Шенгурів та ближніх сіл. Самі знаєте, що амброзія стає справжнім екологічним лихом. Тракторець коситиме газон на стадіоні та виконуватиме подібну роботу в інших громадських місцях.

За словами Михайла Брейка, в разі необхідності косарку можна буде використовувати для викошування бур’янів і в інших старостатах Кобеляцької громади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2023, 11:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації