Вхід | Реєстрація

Кобеляцький ліцей № 2 до навчального року не готовий

Кобеляцький ліцей № 2 до навчального року не готовий

Із такою заявою перед колегами під час чергової сесії виступила депутат Кобеляцької міської ради Марина Ященко.

Питання про готовність навчальних закладів до початку  нового навчального року не було внесене в повістку денну чергової сесії міськради, що відбулася 29 серпня. Із відповідною заявою Марина Ященко виступила під час чергової технічної перерви в ході депутатського зібрання.

Ященко розповіла, що у понеділок 28 серпня батьки, чиї діти навчаються в міському ліцеї №2, прибули на загальні збори. Зокрема вони оцінили якість ремонту, що був проведений в навчальному закладі.

За словами депутата, до ремонту самої будівлі та класів у батьків в цілому претензій не було. Вона сказала, що зважаючи на війну та проблеми із наповненням бюджету, люди особливих вимог до адміністрації ліцею не висували.

Але у батьків виникли величезні претензії до якості ремонту укриття, в якому, згідно із задумом, мають перебувати школярі і педагоги під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, що навесні і на початку літа в ліцеї №2 був проведений ремонт укриття для одночасного перебування 814 дітей та педагогів. Гроші на проведення робіт були виділені благодійниками, конкретніше - Київською школою економіки. Вартість втілення в життя проекту - 524 тисячі гривень. Ще кілька десятків тисяч гривень на проведення робіт, не передбачених в проектно-кошторисній документації, виділила із свого бюджету Кобеляцька міська рада.

І вже в червні директор закладу Поліна Тараненко оголосила, що в ліцеї є повноцінне укриття. Редакція про це повідомляла в статті «У ліцеї обладнали укриття за півмільйона гривень».

Подія ця для повноцінного функціонування навчального закладу більш аніж важлива. Адже саме через відсутність укриття, що відповідає сучасним вимогам, у минулому році діти в основному навчалися дистанційно.

Та ось вже за кілька днів до початку навчального року Марина Ященко публічно повідомила, що укриття не відповідає вимогам безпеки дітей. Вона розповіла, що батьки вирішили «на собі» перевірити безпечність об’єкту. За словами депутата, в укриття спустилися близько чотирьохсот чоловік. Нагадаємо, що розраховане воно, згідно із проектом, на одночасне перебування більше ніж 800 осіб.

Між тим батьки виявили, що вентиляція в приміщенні не забезпечує повноцінного дихання. Окрім того, люди були обурені занадто тісним входом в укриття. А це – ризик травмування дітей.

Марина Ященко резюмувала:

– Директор закладу пообіцяла, що недоліки до 1 вересня будуть усунуті, але мене особисто, як маму і як депутата, така відповідь не влаштовує. Я вважаю, що ліцей не може зараз гарантувати безпеку дітей.

Марина Ященко заявила, що проектанти і виконавці робіт мають прибути в Кобеляки і прозвітувати перед депутатами. А також усунути недоліки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації