Вхід | Реєстрація

1 вересня відкрилися всі школи обох громад

1 вересня відкрилися всі школи обох громад

Практично всі заклади працюватимуть «вживу». Так звана «дистанційна» буде застосовуватися вибірково. Про це редакцію повідомили очільники місцевих освітян Іван Данько та Дмитро Жуган.

Іван Данько розповів:

— Із 1 вересня розпочали роботу всі навчальні заклади в Білицькій громаді, тобто й школи, і дитсадки. Усі працюють в очній формі, тобто дітки перебувають у навчальних закладах. Для того, щоб це стало реальністю, довелося виконати чималий обсяг роботи, передусім — облаштувати укриття для учнів і педагогів.

За словами Івана Данька, у школах Білицької громади до навчання приступили 1098 учнів.

Протягом року було збудоване нове укриття в Білицькій школі № 3. Воно розраховане на одночасне перебування ста чоловік.

Окрім того, в ліцеї № 1, у плюс до діючого, відкрили ще три укриття. Приміщення для них люб’язно надали навчальному закладу місцеве комунальне підприємство та адміністрація агрохолдингу «Астарта». Тепер у цьому навчальному закладі для 380 учнів є чотири укриття. Додаткове укриття відкрили і в школі № 4.

Також Іван Данько повідомив, що режим роботи дитсадків становитиме 5 годин, точніше  —  із 8-ї до 13-ї години. Іван Борисович уточнив:

—  Поясню,  чому обраний саме такий режим роботи. Справа в тому, що згідно із затвердженими державою санітарними нормами, дошкільнята мають із 13-ї по 16-ту годину відпочивати, по простому — спати. У той жде час під час можливої повітряної тривоги педагоги мають забезпечити евакуацію дітей в укриття. Зробити це оперативно неможливо фізично. Уявіть, що дитину, точніше кілька десятків дітей, необхідно розбудити, одягти і відвести в укриття. От для того, аби дотриматися норм і не наражати дітей на небезпеку, і був обраний названий режим роботи.

У свою чергу начальник Кобеляцького відділу освіти Дмитро Жуган також заявив, що всі навчальні заклади громади приступили до очної форми навчання.
У Кобеляцькій громаді, на відміну від Білицької, дитсадки працюватимуть повний робочий день. Тобто малюків приводитимуть в освітні заклади о 7-й ранку і забиратимуть близько 17-ї.

За словами Дмитра Жугана, відкрилися і всі школи. Вони теж працюватимуть в основному очно. Дистанційне навчання буде швидше виключенням, аніж правилом.

У 15-ти  дитсадках Кобеляцької громади до навчання приступили 563 вихованці, у тринадцяти школах — 2500 учнів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2023, 14:04 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації