Вхід | Реєстрація

Із 15 вересня в Кобеляках та Біликах будуть масові розкладки

Із 15 вересня в Кобеляках та Біликах будуть масові розкладки

Тільки не потрібно плутати «розкладки» від ветеринарів із «закладками» від наркоманів. Працівники ветеринарної медицини шляхом ручних розкладок розповсюджуватимуть вакцини проти сказу серед диких тварин.

Сказ — одна з найбільш летальних вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Оскільки основним джерелом вірусу є лисиця червона, то його профілактика серед диких тварин дикої фауни є одним з основних заходів.

Для ефективного розповсюдження вакцини основним принципом являється охоплення всієї території області, окрім населених пунктів, боліт, водоймищ, авто- та залізничних шляхів, місць проведення польових робіт. Так, на території Полтавської області в 2023 році імунізація диких м’ясоїдних тварин запланована у вересні.

Тому, Кобеляцька ДВМ інформує, що в період з 15 вересня 2023 року на території Кобеляцької МТГ та Білицької СТГ буде розпочата розкладка пероральної антирабічної вакцини для диких м’ясоїдних тварин.

Розповсюдження вакцини буде проведено шляхом ручного розкладання принад з вакциною на території мисливських та лісових угідь всіх форм власності, які належать до територій Кобеляцької МТГ та Білицької СТГ.

Антирабічна вакцина складається з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, у вигляді брикету коричневого кольору, в середині якого розміщений полімерний блістер з активними компонентами вакцини.

Вакцина буде розкладена поза межами населених пунктів, доріг, пасовищ, територій підприємств. Метою цього заходу є профілактика сказу серед диких тварин. Прохання до мешканців Кобеляцької МТГ та Білицької СТГ при виявлені брикетів з вакциною не брати їх до рук, не згодовувати домашнім та сільськогосподарським тваринам.

У разі виникнення питань звертатися по телефону (063)386–46–90.


Автор: Підготував Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2023, 10:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації