Вхід | Реєстрація

Колектив «Грація» привіз із Болгарії медалі і гран-прі

Колектив «Грація» привіз із Болгарії медалі і гран-прі

Організатори танцювального конкурсу високо оцінили виступи юних кобеляцьких танцюристів.

Нагадаємо, що на початку липня в Полтаві проходив Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Poltava artfest». У ньому взяли участь юні кобеляцькі танцюристи, які займаються в хореографів Анастасії Ситник, Інни Пелих та Максима Якименка.

За результатами виступів, вихованці дитячої музичної школи, колективи «Грація» і «Light house» отримали запрошення на танцювальні конкурси, що планувалися в українській Буковелі й Болгарії.

Минулого тижня учасники колективу «Грація» на чолі зі своїм викладачем Інною Пелих відвідали болгарське курортне містечко Кітен, де виступили на ХIV Міжнародному двотуровому фестивалі мистецтв «Заграй fest-2023. Україна понад усе». Конкурс проходив під патронатом мерії Кітена. А його організацією займалася ГО «Запорізький молодіжний еколого-краєзнавчий центр». Фестиваль, що тривав протягом чотирьох днів, відбувався на базі творчого табору «Разом», розташованого в Кітені.

Як розповіли учасники «Грації», у Болгарію вони дісталися автобусом, перетнувши Молдову й Румунію. У дорозі найбільше запам’яталися гори Румунії та паромна переправа через річку Дунай.

У таборі на більш ніж пів сотні учасників фестивалю, які прибули в Кітен із Кривого Рогу, Полтави, Львова, Чернівців, Києва та інших міст України, чекав зірковий гість — Дмитро Коляденко, із яким кобеляцькі танцюристи залюбки розважалися, не дивлячись на втому від кількаденної поїздки. Хоча, як відзначили батьки юних артистів, у дорозі складніше доводилося їм, ніж дітям.

Протягом трьох днів колективи знайомилися з публікою та журі, готували «візитівки» та демонстрували завчасно підготовлені номери. У заключний конкурсний день проходив гала-концерт. Ведучою дійства стала Наталія Кудряшова, відома всім, як телеведуча програми «Ревізор» та співачка. Приємно, що після заходу Наталія сфотографувалася з прапорами «Грації» та її учасниками і запросила на свої концерти.

Інна Пелих разом із своїми вихованцями підготували 7 номерів, кожен із яких отримав найвищу відзнаку. Звичайно, що завдяки таким результатам, учасники «Грації» виступили в заключному гала-концерті, котрий включав вісім кращих конкурсних номерів. Для виступу кобелячани обрали патріотичний номер «Доброго вечора, ми — з України».

Та гала-концерту передував традиційний патріотичний парад за участі всіх конкурсантів і їх батьків. Українці пройшли з державними прапорами вулицями Кітена. Дорогою до них підходили місцеві жителі і висловлювали свою підтримку.

Згідно рішення журі конкурсу, до якого входили українські співки, хореографи, заслужені працівники культури, Марія Бутенко здобула перше місце у молодшій віковій групі, соло, народна стилізована хореографія, номер «Виростала я на Україні».

Єлизавета Покидько перемогла в молодшій віковій групі, соло, сучасна хореографія, номер «Подих весняного лісу».

Єва Ісип стала кращою в середній віковій групі, соло, сучасна хореографія, номер «Вона хотіла існувати».

Анжеліка Митько — 1 місце в старшій віковій категорії, соло, сучасна хореографія, номер «У стилі хілс», представляла ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» міста Кобеляки.

І на завершення колектив «Грація» та викладача Інну Пелих нагородили гран-прі фестивалю.

Врешті, діти отримали те, що заслужили своїм талантом і наполегливою працею — кубки, медалі, дипломи і тижневий відпочинок на теплому морі Болгарії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2023, 13:40 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації