Вхід | Реєстрація

Щодня за допомогою відеокамер виявляють 2-3 порушників

Щодня за допомогою відеокамер виявляють 2-3 порушників

Про це редакцію повідомив інспектор з благоустрою Кобеляцької міськради Сергій  Китайгора.

Днями міська рада в соцмережах поширила відео, зняте однією  з камер спостереження, встановлених поряд із міським цвинтарем та ліцеєм Полтавської обласної ради. На ньому зафіксовано два факти порушення правил благоустрою.

У першому випадку два чоловіки вивантажили прямо на землю кілька десятків величезних пакетів зі сміттям, привезених на автомобілі... КАМАЗ.

У другому чоловік поважного віку теж викинув на землю відходи,  вийняті  з багажника Ланоса. При цьому порушник не доїхав чи не дійшов якогось метра до порожнього контейнера.


сюжет про сміття починається з 1:30

Сергій Китайгора, інспектор із благоустрою, підтверджує, що люди продовжують ігнорувати вимоги і заклики влади до дотримання встановленого порядку. За його словами, відеокамери щодня фіксують 2-3 порушення.

Після цього матеріали передають до поліції. Поліцейські складають протокол, потім підготовлені матеріали потрапляють у адмінкомісію при міські й раді. А та  накладає штраф. Найменша сума — 340 гривень.

У випадку зі сміттям, привезеним на КАМАЗі,  вже встановлені і особа водія, і власник транспортного засобу.

За словами Сергія Китайгори,  найпоширенішим порушенням є викидання не побутових, а інших відходів. Передусім мова йде про рослинні рештки. Кобелячани вперто продовжують нести і везти до контейнерів бур’яни із власних городі, гнилі помідори і яблука. Хоча це заборонено.

Сергій Іванович розповідає:

— Порушують люди різного віку і соціального стану. Вік порушників — від 18 і до 80 років. Як правило,  порушники виправдовуються тим, що не знають про вимоги  Правил благоустрою,  або говорять,  що «так було завжди». Звичайно, люди трішки лукавлять. Так було далеко не завжди. І взагалі ніде, окрім  Кобеляк,  у жодному населеному пункті громадяни не привчені викидати рослинні рештки в контейнери або до них. Я багато років працював у білицькому комунальному підприємстві. І можу впевнено заявляти, що в Біликах такого немає. Так, і палити теж не можна. Що робити? Складуйте, компостуйте, замовляйте за окрему плату окремі послуги у «Водоканалі Плюс». Так по всьому світові, по всій Україні. І в Кобеляках не буде виключень ні для кого. Безумовно, адмінкомісія не лютує, штрафуючи всіх підряд. Людей спершу попереджають. Є й така процедура. Але при повторному порушенні оштрафують точно.

Та не все так погано із утилізацією відходів у Кобеляках. Той же Китайгора розповідає, що сотні кобелячан дуже свідомо і відповідально ставляться до вимог щодо сортування відходів. За його словами, свідченням цьому є те, що контейнери для роздільного збору відходів швидко заповнюються вже сортованим сміттям.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2023, 17:42 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації