Вхід | Реєстрація

Кобеляцька і Білицька ОТГ реалізують проєкти за кошти Канади

Кобеляцька і Білицька ОТГ реалізують проєкти за кошти Канади

У громадах розробили проєкти, котрі профінансує канадський уряд.

Минулого тижня в обласному центрі відбулося засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавщини. На зібранні були присутні представники громад, які продемонстрували  свої  ідеї у межах проєкту «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку». На Полтавщині його впроваджує благодійна організація «Світло надії» за ініціативи Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансування Уряду Канади і Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку.

Відбір ідей проводився у кілька етапів. На першому етапі участь у ініціативі взяли 36 громад. Їх представники отримали комп’ютерну техніку, стартові пакети до неї, ліцензійну операційну систему та програмне забезпечення.

До другого етапу відібрали 15 громад: Полтавську, Білицьку, Великобудищанську, Кобеляцьку, Котелевську, Машівську, Новоселівську, Опішнянську, Оржицьку, Петрівсько-Роменську, Пирятинську, Решетилівську, Скороходівську, Семенівську, Сергіївську. Вони працювали над створенням так званого «плану реагування». Саме від нього залежало, чи надасть Міжнародна організації з міграції кошти на реалізацію їх проєкту. На кожну ідею передбачається фінансування в межах 12 000 доларів.

Для цього представники ОТГ збирали дані, аналізували їх і визначали найактуальніші проблеми на своїх територіях. Теми їхніх проєктів стосуються таких сфер: екологія, спорт, здоров’я, соціальна сфера, освіта, інклюзія, дозвілля.

8 вересня під час захисту своїх проектів присутні пропонували поліпшити умови проживання й отримання послуг для людей з інвалідністю, забезпечити їх засобами реабілітації, створити для дітей з інвалідністю сенсорну кімнату, облаштувати спортивний майданчик, центр надання соціальних/адміністративних послуг, створити молодіжний простір, мобільний мистецький простір, центр неформальної освіти.

Для «водоканалівців» закуплять обрізувач дерев

Як розповіла керівник Сектору економічного розвитку та інвестицій Кобеляцької міської ради Марина Пелюхня, тема проєкту стосувалася санітарно-екологічного стану громади. Зокрема, несвоєчасного проведення фіто-санітарних заходів, несвоєчасне упорядкування місць масового відпочинку.

— Оскільки працівники «Водоканалу» не в змозі ручними бензокосами охопити всю територію громади, ми працювали над автоматизацією цього процесу, — пояснила Марина Пелюхня. — Тому виявили бажання, аби іноземні благодійники придбали для комунального підприємства гідравлічний дисковий обрізувач дерев. Це навісне обладнання підходить до всіх на трактор, що є в комунальному підприємстві. Виробляє такі обрізувачі черкаське товариство «Шків». Вартість обладнання з доставкою й установкою становить 420 000 гривень.

Ми аргументували, що обрізувач сприятиме безпеці на дорогах Кобеляцької громади. Нас підтримали. Обладнання для «водоканалівців» закуплятимуть засновники проєкту. До листопада його мають поставити.

У Дрижиній Греблі відкриють «Руку допомоги»

Завідувач сектору економічного розвитку, проєктного менеджменту та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Білицької селищної ради Микола Тюпка повідомив, що підготовка до захисту проєкту складалася з трьох етапів. Спершу на базі Кобеляцької міської ради проходили три навчальні тренінги. Потім тривав етап діалогових сесій. Далі відбулося дослідження зі збору аналізових даних. Останнім етапом став захист плану реагування.

— Представники нашої громади захищали проєкт зі створення Центру соціально-психологічної підтримки «Рука допомоги», — розповів Микола Тюпка. — Діяльність центру передбачає надання соціально-психологічної підтримки, спрямованої на подолання складних життєвих обставин, профілактика будь-яких форм насильства, екстрене реагування на критичну ситуацію. Заклад діятиме в приміщенні колишньої Дрижиногреблянської школи. За рахунок грантових коштів закуплять обладнання для повноцінного функціонування центру. Цей проєкт також необхідно впровадити до листопада.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2023, 12:35 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації