Вхід | Реєстрація

Дорогу через Ганжівку й Мідянівку жителі ремонтують самостійно

Дорогу через Ганжівку й Мідянівку жителі ремонтують самостійно

І за власні кошти купують матеріали та замовляють спецтехніку.

У жовтні 2021 року відбулася 13 сесія восьмого скликання. На ній депутати затвердили Програму розвитку мережі й утримання автомобільних доріг і вулиць Кобеляцької міської ради на 2022-2025 роки. У переліку доріг загального користування місцевого значення територіальної громади значиться автошлях О1708103 Кобеляки — Золотарівка загальною протяжністю 7,7 кілометра, що пролягає через Ганжівку і Мідянівку.

Як і більшість доріг Кобеляцької ОТГ, дорожнє покриття на Золотарівку не ремонтувалося багато років і знаходилося в аварійному стані. За словами жителів Ганжівки, вони кілька разів зверталися до посадовців Кобеляцької міської ради з приводу ремонту дороги, але отримували відмови. Тоді мешканці трьох сіл вирішили взяти ініціативу «у власні руки».

Розповідає Олександр Митрович, житель Ганжівки:

— Більшість із нас щодня користуються цією автодорогою. Ми їдемо на роботу в Кобеляки, веземо дітей у школу чи дитсадок. І щоразу водії наражають на небезпеку себе та пасажирів. Адже увесь автошлях «всіяний» ямами, а деякі його ділянки повністю зруйновані. Шкільний автобус, який розвозить місцевих школярів, приїжджає із запізненням, так як водій не може їхати з нормальною швидкістю, бо транспортний засіб розпадеться. Про стан автодороги відомо було і заступнику міського голови Михайлу Брейку, і виконуючому обов’язки голови міськради Василю Фещенку. Та відповідь одна  — немає коштів на ремонт.

Зібравши ініціативну групу, мешканці трьох сіл вирішили самостійно «латати» ями. Для цього провели подвірний обхід жителів, зібрали благодійні внески, склали план ремонтних робіт.

— Різні ситуації траплялися. Одні жителі з розумінням ставилися до нашої ініціативи і здавали кошти, інші з негативом сприймали цю ідею, — продовжує Олександр. — Та все ж спільними зусиллями нам вдалося зібрати майже 26 000 гривень. На ці кошти закупили 42 тонни асфальтного зрізу, замовили коток у товаристві «Кобеляцький Будсервіс». Підприємець Віктор Голтвянський безкоштовно надав трактор для підвезення асфальту.

Зранку 10 вересня близько двох десятків чоловіків приступили до роботи. Спершу за допомогою двох повітродувок вони очищали ями, далі лопатами закидали в них асфальтний зріз, котрий «укатували» спецтехнікою. До 14-ої години чоловіки засипали ями на відрізку дороги від комбікормового заводу до в’їзду в Золотарівку. Загалом — близько 5 кілометрів.

Уже наступного дня Олександр Митрович повідомив, що шкільний автобус приїхав за дітьми без запізнення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2023, 10:36 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації