Вхід | Реєстрація

«Добробут» будує новий автошлях

«Добробут» будує новий автошлях

Ні для кого не є секретом, що більшість автодоріг місцевого значення, що проходять по території Білицької та Кобеляцької громад, перебувають у стані, м’яко кажучи, далекому від ідеального. Тому ініціативу представників великого бізнесу  щодо участі в ремонті, навіть будівництві доріг,  можна лише вітати.
Інформацією про поганий стан доріг місцевого значення уже важко когось здивувати. Для жителів сільських територій це питання вкрай важливе, адже стосується якості життя, тож і не дивно, що вони висловлюють невдоволення  за стан доріг на адресу місцевої влади, сільгосптоваровиробників, інших перевізників.

Хвилює це питання і керівництво ТОВ АФ «Добробут»,  що є частиною агрохолдингу  «Астарта».  Звичайно, у сільгоспвиробників є свій інтерес. Адже наявність хороших доріг —  це відсутність проблем із логістикою, отже, й потенційно нижча собівартість продукції і вищі прибутки. Але невід’ємною частиною є й так звана соціальна складова. Адже по дорогах буде їздити не лише техніка «Добробуту» чи інших сільгоспвиробників, а й представники інших видів бізнесу та звичайні громадяни.

У поточному 2023-му році  «Добробут» почав займатися не лише ремонтом польових доріг. Аграрії ще й проводять ямковий ремонт асфальтного покриття. А один проект взагалі є поки що унікальним.

Протягом року вже відремонтовано 12.5  кілометра  польових доріг. Зокрема, у Кобеляцькій громаді  — це напрямок між  Бродщиною і Миколаївкою (8,5 км), від Лучок у напрямку Світлогірського (2 км).  У Білицькій громаді — ділянка між Чорбівкою та Іванівкою (2 км). Витратили на це 12 тисяч тонн  піщано-щебеневої суміші.   Розпочатий ямковий ремонт асфальтних доріг у Бродщині.

Із цього приводу генеральний директор агрофірми  «Добробут»  Анатолій Таранушич прокоментував:

— У цьому році ми вперше почали ремонтувати польові дороги. При цьому хочу наголосити, що всі роботи виконуються згідно з будівельними технологіями. Ми не просто грейдеруємо напрямок серед поля. Після наших працівників всім залишається повноцінна польова дорога. Так, це не асфальт. Але й така дорога може слугувати людям у будь-яку пору року. А дорогу між Шенгурами і Бреусівкою ми взагалі будуємо. Її раніше не було. І людям, щоб доїхати з Кобеляцької громади  до Бреусівки чи інших сіл Козельщинської громади, доводилося робити «гак» довжиною у 50 кілометрів. Адже без покриття  звичайна накатана колія ставала непридатною для проїзду вже після першого дощу чи після весняної відлиги. Тепер цього не буде. А буде дорога, придатна для проїзду в будь-який період року.

Усього протягом року «Добробут» планує відремонтувати 47 кілометрів різних доріг, укласти  314 тонн асфальтобетонної суміші.

Також не зайвим буде нагадати, що до місцевих бюджетів протягом восьми місяців поточного року агрофірмою «Добробут»  сплачено 42 мільйони гривень  податків.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2023, 10:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації