Вхід | Реєстрація

Розлучень побільшало, а реєстрацій шлюбів поменшало

Розлучень побільшало, а реєстрацій шлюбів поменшало

Кількість охочих побратися скоротилася майже на 20%, якщо порівнювати із 22-м роком, такі дані оприлюднює Мін’юст.

Кількість одружень, за статистикою, майже на 20% менша, у порівнянні з минулим роком. І може здатися, усе через думки «побратися після війни». Цьогорічна кількість шлюбів збігається з даними за 2021-ий: 86 тисяч реєстрацій за пів року. А минулого, коли країна переживала шок від початку повномасштабного вторгнення, — був шлюбний бум.

Без аномалій, але й без чіткого показника, є ситуація і з розлученнями. ДРАЦС цьогоріч зафіксував їх на третину більше, ніж торік —  понад 10 тисяч. Та переконують, по-перше: це частина рішень, які були прийняті весною 22-го, а офіційно оформлені лише зараз, а по-друге: частина розлучень є спірними  і лягають на плечі судів. А там чіткого підрахунку не ведуть.

Якщо є неповнолітні діти, майнові претензії, бажання розірвати шлюб не від двох, а тільки від одного з подружжя, тоді розлучення — тільки через рішення суду. Ці випадки до статистики не потрапляють, бо після рішення суду звітувати про розлучення в ДРАЦС не потрібно. Та як би шлюб не розривали, з конфліктом чи без, головними причинами цього найчастіше громадяни називають обставини війни.

На початку війни чимало людей виїхало, а велика відстань і проміжок часу впливають на те, що люди відвикають одне від одного, знаходять інших.

Війна стала причиною і загострення образи та непорозумінь, які накопичились за роки подружнього життя.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
Читайте також
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації