Вхід | Реєстрація

Озеряни увіковічнили пам’ять земляка меморіальною дошкою

Озеряни увіковічнили пам’ять земляка меморіальною дошкою

Траурний захід відбувся в понеділок у Озерах.

Два місяці тому, 15 липня, гірка звістка надійшла з Донеччини. Двома днями раніше поблизу села Терни Донецької області загинув житель Лучок Володимир Кочерга.

Символічно, та 15 вересня мешканці Озерянського і Шенгурівського старостинського округу зібралися на подвір’ї Озерянської школи на урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому військовому.

Право відкрити меморіальну дошку надали сину військового Євгену.

Присутні вшанували пам’ять Володимира Кочерги хвилиною мовчання.

Як повідомили в Кобеляцькій міській раді, це вже четверта меморіальна дошка, встановлена на фасаді Озерського ліцею.

Поряд із пропам’ятною табличкою Володимиру Кочерзі, установлені пам’ятні плити Ігорю Солодову та Олександру Лемаку.

Для довідки. Володимир Кочерга народився 6 вересня 1974 року в селі Поводи Кобеляцького району. Навчався в Озерській школі та Кобеляцькому СПТУ-43. Пройшов службу в армії. Після одруження, переїхав із сім’єю в Лучки. Працював механізатором у місцевих агрофірмах.

Із початку повномасштабного нападу російських військ, став на захист держави. Мав звання старшого сержанта. Стрілець, стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти.

Ігор Солодов, життя якого було пов’язане з Озерами, був призваний до лав ЗСУ в липні 2022-го. 16 грудня 37-річний земляк загинув біля села Червонопопівка Северодонецького району.

21 жовтня під час штурму позицій російських військ у Бахмуті зупинилося серце уродженця Озір, 38-річного Олександра Лемака. Чоловік працював поліцейським полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2023, 12:55 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації