Вхід | Реєстрація

Із 21 вересня здати «на права» в Бутенках буде неможливо

Із 21 вересня здати «на права» в Бутенках буде неможливо

Схоже, що чиновники із Міністерства внутрішніх справ України додумалися до шокуючого пересічних українців «покращення», одномоментно віддаливши важливу послугу від громадян.

Серед автолюбителів, які проживають на території Кобеляцької, Білицької та деяких інших сусідніх громад, зараз панують ледве не панічні настрої. Люди жваво обговорюють не надто приємну для них новину. Мова йде про те, що з 21 вересня 2023 року сервісний центр МВС, що базується в Бутенках, уже не буде надавати таку важливу послугу, як практичний іспит для отримання посвідчення водія. Відтепер для того, щоб «здати на права», необхідно буде їхати в Полтаву або Кременчук. Говорять люди і про те, що з того ж 21 вересня стане неможливо і зареєструвати автомобіль чи інший транспортний засіб у Бутенках. Нібито в місцевому сервісному центрі скоротили посади експертів. А без їх огляду машину не поставлять на облік. І знову доведеться їхати в Полтаву.

Зважаючи на важливість і неоднозначність подібної інформації, ми вирішили більш детально вивчити питання.

У вересні чиновники із МВС, конкретніше — керівники обласних сервісних центрів, у яких зазвичай громадяни України реєструють транспортні засоби, здають іспити на право керування транспортними засобами та отримують десятки інших послуг, почали жваво рапортувати про чергове покращення в їх роботі. Зокрема, йдеться про те, що (цитата): «… З 1 серпня складати практичний іспит для отримання посвідчення водія можна необмежену кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки». До цього кількість спроб обмежувалась трьома.

Безумовно, такі зміни можна лише вітати. Адже люди отримують більше можливостей для того, щоб отримати посвідчення водія. І це — однозначний позитив.

Окрім того, на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС пишуть і про зміни, які готують для потенційних нових кермувальників автомобілями із 21 вересня. А саме:

— З 21 вересня він розширюється на Хмельниччину, Черкащину, Полтавщину та Чернігівщину. Тож у цих регіонах кандидати у водії мають можливість онлайн оформити талон попереднього запису на практичний іспит через функціонал е-запис.

Які зміни очікувати майбутнім водіям при складанні іспитів

Уже зараз кандидати у водії можуть замовити онлайн талон, який генерується на 14 днів уперед. А з 21 вересня, коли стартує пілотний проєкт, система дозволить записуватися заздалегідь також через термінал. Завдяки онлайн запису, кількість візитів до сервісного центру МВС скоротиться з двох до одного.
Сервісні центри МВС стануть своєрідними екзаменаційними хабами з просторими класами. Вони додатково обладнані відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук. Кандидати у водії не зможуть отримати можливу підказку від сторонніх осіб. А завдяки додатковій відеофіксації виключається будь-яке ймовірне втручання в іспити. Такий посилений технічний контроль також стане дієвим інструментом для оскарження результатів іспитів.

Кандидати у водії, які готові до теоретичного чи практичного тестування, мають можливість вибрати зручні для себе сервісні центри МВС. Вони розташовані за адресами:…

Диявол криється в адресах

Є такий відомий вислів: «Диявол криється в деталях». У нашому випадку — в адресах.

Адже на тому ж офіційному сайті Головного сервісного центру МВС вказані адреси, за якими працюють центри, у котрих прийматимуть іспити «на права».
У Полтавській області названі:

  • Полтава (сервісний центр МВС № 5341);
  • Кременчук (сервісний центр МВС № 5342);
  • Лубни (сервісний центр МВС № 5343).

Як бачимо, сервісного центру № 5346, що розташований у Бутенках, у переліку дійсно немає.

Редакція звернулася за коментарем до керівника згаданого «бутенківського» сервісного центру Сергія Гузя.

Сергій Васильович лише підтвердив, що з 21 вересня здати практичний іспит на отримання посвідчення водія у ввіреному йому підрозділі буде неможливо. Але від детального коментаря посадовець відмовився. Сергій Васильович пояснив:

— У нас є відповідна службова субординація. І я її дотримуюсь. Мене не уповноважували давати коментарі для ЗМІ. Тому звертайтеся до уповноважених осіб. Я лише виконую отримані розпорядження.

Водночас Сергій Гузь назвав неправдивою інформацію про те, що з 21 вересня в Бутенках стане неможливо й зареєструвати транспортний засіб. За його словами, у цій сфері нічого не змінилося і експерти в підрозділі працюють.

Безумовно, ми звернемося за коментарем у Полтавський сервісний центр МВС. Адже їздити кобелячанам, біличанам, бутенківцям та жителям інших населених пунктів одразу кількох громад у Полтаву для того, аби здати іспит, м’яко кажучи, незручно.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2023, 20:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації