Вхід | Реєстрація

Генплан Кобеляк: залишився один крок

Генплан Кобеляк: залишився один крок

Для того,  аби надважливий для нормальної життєдіяльності містечка документ був затверджений, його мають ще дослідити  експерти в Києві.

Як відомо,  у Кобеляках і до цього часу немає затвердженого в установленому законодавством порядку документу, що  має назву «Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області».

Пересічному громадянину відсутність Генплану міста, за виготовлення якого необхідно ще й заплатити близько мільйона гривень, може видатися дрібницею.

Але без наявності цього документу практично будь-яке будівництво на території містечка стає незаконним. А з цим — унеможливлює появу якогось серйозного інвестора, котрий потенційно може вкласти кошти  в створення виробничого чи іншого підприємства.

Про те, що Кобелякам конче потрібно виготовити Генплан, говорять уже близько десятка років. За цей час відповідні документи виготовили в Біликах. Та що там говорити про центр Білицької  громади. Генплани територій мають навіть села.

У свій час екс-міський голова Олександр Копелець досить успішно «пудрив мізки» депутатам і своїм виборцям байками про те, що в нього є Генплан. Нібито Олександр Олександрович особисто десь у якихось таємних архівах знайшов потрібний документ і зберігає його в себе. Зберігає настільки ретельно, що навіть нікому не показує.

Та зрештою,  ще при Копельцеві  депутатами було прийняте рішення про початок процесу виготовлення нового Генплану міста Кобеляки. Відбулося це в квітні 2020 року.

З того часу збігло вже більше трьох років. Але Генплану ще немає.

І ось днями на сайті Кобеляцької міської ради з’явилося повідомлення під назвою «Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та ЗВІТУ про стратегічну екологічну оцінку проекту «Генеральний план та план зонування території міста Кобеляки Полтавського району Полтавської області»

У ньому мова йде про обговорення стратегічної екологічної оцінки майбутнього Генплану.

Ми попросили прокоментувати це повідомлення заступника міського голови Олену  Стаднікову. Вона відповіла, що мова йде про чергову обов’язкову процедуру. За її словами, потенційний Генплан Кобеляк  уже пройшов перевірки в Полтаві. Залишилася лише експертна оцінка з Києва. Точного терміну, коли Генплан Кобеляк буде затверджений остаточно, Олена Стаднікова  не сказала. За її словами, вона не може впливати на темп роботи експертів у Києві.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2023, 17:09 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації