Вхід | Реєстрація

Розвиток учнівського туризму

Розвиток учнівського туризму

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, який проводиться з метою пропаганди найпопулярнішої форми активного відпочинку, висвітлення внеску туризму в розвиток суспільства, залучення нових шанувальників до занять цією корисною справою.

У Кобеляцькій громаді пропагує, висвітлює і забезпечує розвиток шкільного туризму місцева станція юних туристів. З цією метою проводяться різноманітні туристські заходи, змагання, експедиції, походи. На станції діють гуртки велосипедного, пішохідного, водного туризму та історичного й екологічного краєзнавства. Учнівський туризм — захоплююче заняття, наповнене романтикою незвичайного активного способу життя. Туризм дає дитині радість та насолоду від заняття корисною справою, впевненість у своїх силах, корисну інформацію, зміцнює здоров’я та фізично вдосконалює її, допомагає здобути корисні вміння та навички.

Домінантою серед туристських форм є туристський похід. Без походів немає туризму, і ніщо інше не може його замінити. Вихованці КСЮТур у цьому році провели більше трьох десятків різноманітних походів. Літній сезон юні туристи розпочали проведенням меморіального походу, присвяченого колишньому вихованцю станції туристів Віталію Лісному, який у березні минулого року загинув на війні. Переважна більшість проведених походів — велосипедні територією рідної та сусідських громад. Найтривалішими були велопоходи до гори Пивиха, у Полтаву, до Блакитних озер, до каналу Дніпро — Донбас. Підготовка до походу та безпосередня участь у ньому — період зміцнення здоров’я гуртківців КСЮТур, виховання у них мужності, спритності, вдосконалення в польових умовах здобутих вмінь та навичок. Це пора фізичного загартування, духовного збагачення, випробовування своїх сил, це період доброякісного відпочинку, це час яскравих вражень, самодіяльності, творчості, активного пізнання природи, друзів, себе.

Наступною складовою учнівської туристської діяльності є підготовка та участь у змаганнях. Цей рік був особливо вдалим для наших велотуристів, які брали участь у обласних змаганнях. У результаті копіткої підготовки та успішного виступу, вісім вихованців здобули дорослі спортивні розряди, 14 юнаків та дівчаток ставали переможцями та призерами на окремих дистанціях. А Діана Паліївець та Дмитро Савенко стали абсолютними чемпіонами області з велотуризму серед учасників молодшої вікової групи в першому класі дистанцій. За результатами виступу в обласних змаганнях наша вихованка Вероніка Кулик була включена до складу збірної Полтавщини та брала участь у Чемпіонаті України з велосипедного туризму.

Окрім досягнень у велотуризмі, наші вихованці цьогоріч показували високі результати і в інших видах. Микита Паліївець переміг у чемпіонаті області з техніки в’язання туристських вузлів та став бронзовим призером цих Всеукраїнських змагань. 18 вихованців ставали призерами різноманітних обласних та всеукраїнських онлайн-змагань. Команда КСЮТур «Слово» виборола друге місце в обласному зльоті юних туристів‑краєзнавців.

Новий навчальний рік розпочався презентацією діяльності наших гуртків. Уже третій рік поспіль це відбувається у формі туристсько-краєзнавчого квесту. Більше вісімдесяти школярів занурилися в туристське життя, де випробували й утвердили себе на семи профільних станціях, отримавши при цьому потрібні в подальшому нові знання, уміння та навички.

Користуючись нагодою, вітаю теперішніх і колишніх працівників та вихованців КСЮТур, ветеранів туристського руху на Кобеляччині, всіх небайдужих до подорожей, експедицій та походів із Всесвітнім днем туризму. Бажаю, щоб туристська справа була доступною кожному із вас і продовжувала примножувати здоров’я, щастя, благополуччя, бадьорість духу та енергію тіла, задоволення від заняття улюбленою справою, позитивні емоції від нових походів та змагань, успіхи у всіх туристських справах.


Автор: Микола Шабалтій, директор Кобеляцької станції юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2023, 18:07 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації