Вхід | Реєстрація

У жовтні очікується шість магнітних бур

У жовтні очікується шість магнітних бур

Другий місяць осені також не мине без магнітних бур.

Згідно із прогнозами Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США, у жовтні відбудеться шість магнітних бур. До того ж, збурення магнітного поля Землі стартуватиме з першого дня жовтня.

Так ось:

  • 1 жовтня очікується перша магнітна буря середньої сили,
  • 2-го числа відбуватиметься слабка сонячна активність.
  • 5 жовтня фахівці обіцяють найсильнішу магнітну бурю. Відповідно до прогнозів, її пік припаде на ранок, але вплив на організм протримається аж до глибокої ночі. Спеціалісти попереджають про можливі різкі перепади настрою, головний біль і запалення хронічних захворювань,
  • із 13 по 15 жовтня — магнітна буря слабкої сили,
  • 23-26 жовтня — магнітна буря слабкої сили,
  • 29-30 жовтня — магнітна буря середньої сили.

До речі, корональні викиди маси, що призводять до появи геомагнітних бур на Землі, виникають у особливих регіонах на Сонці, які називаються сонячними плямами. Коли лінії магнітного поля на поверхні Сонця стають надто заплутаними і раптово розриваються, відбувається спалах, але він не завжди супроводжується, як у цьому випадку, викидами плазми. Якщо сонячна пляма спрямована в бік нашої планети, то потік плазми, що летить крізь космос із величезною швидкістю, врізається у наше магнітне поле.

Останніми місяцями на Сонці відбувається дуже багато спалахів із корональними викидами маси. Причина в тому, що існує 11-річний цикл активності Сонця з періодами затишшя і максимального підйому. Останній називається сонячним максимумом і наша зірка поступово до нього наближається.

Учені прогнозують, що пік сонячної активності настане в липні 2025 року, а до цього на нашій зірці все частіше відбуватимуться виверження, які викликатимуть геомагнітні бурі різної потужності.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2023, 15:22 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації