Вхід | Реєстрація

Органічні відходи приймають у Колісниківці

Органічні відходи приймають у Колісниківці

За розміщення кубометру опалого листя, гілок чи посохлої трави треба буде заплатити 76 гривень.

Наприкінці липня в тижневику була надрукована стаття «Комунальники почали процес облаштування «колісниківського» звалища». У ній розповідалося, що міські депутати виділили 2 гектари землі на території колишньої Кунівської сільської ради для будівництва об’єкту поводження із відходами. Ця земельна ділянка розташована між селами Колісниківка і Кунівка, на відстані близько двох кілометрів від обох згаданих населених пунктів. Кілька десятиліть тому в цьому місці розташовувалася так звана тракторна бригада одного із колишніх колгоспів, а після розпаду господарства територію місцеві жителі почали використовувати, як стихійне звалище.

Згідно із задумом і проєктною документацією, на новостворений об’єкт поводження із відходами будуть вивозити органіку: листя, траву, гілки.

У понеділок пресслужба Кобеляцької міської ради повідомила, що з 26 вересня  розпочинає роботу майданчик для зберігання органічних відходів
Для того, аби вивезти рослинні рештки, кожен бажаючий має попередньо придбати талон у абонентському відділі Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс». Комунальники працюють із понеділка по п’ятницю,  з 8:00 до 17:00. Талон являється дозволом на утилізацію відходів на території полігону.
У міськраді попередили, що оплата за вивіз здійснюється виключно на рахунок підприємства. Вартість талону становить 76,39 гривні за 1 кубометр (автомобільний причіп).

Графік прийому решток на майданчику: вівторок — четвер, із 9:00 до 16:00. Комунальники наголосили, що за потребою графік коригуватиметься. Важливо, що до прийому допускаються лише органічні відходи.

Що таке органічні відходи?

Органічними відходами є такі відходи, які підлягають біологічному розкладу. До них належать харчові відходи, залишки овочів та фруктів, опале листя, садово-паркові відходи, різноманітні відходи рослинництва і тваринництва.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2023, 19:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації