Вхід | Реєстрація

«Портрети війни» Костянтина Бобрищева

«Портрети війни» Костянтина Бобрищева

Фотохудожник із Кобеляк презентував у обласному центрі виставку власних робіт.

У Полтаві триває фотопроєкт «Портрети війни», який підготував житель Кобеляцької громади Костянтин Бобрищев. Захід відбувається у рамках книжкової виставки-ярмарку «Пошук».

Як розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко, показ фоторобіт Костянтина Бобрищева є одним із ключових заходів книжкової виставки-ярмарку «Пошук». Її започаткували в 2018 році, аби полтавці могли познайомитися з творчістю місцевих авторів, авторів із сусідніх областей та навіть з-за кордону. Наступного року виставку повторили. Та коронавірус і війна змінили плани організаторів. Цього року вони вирішили ризикнути і провести виставку. Її формат змінили, відмовившись від книготоргівлі. Заходи проводять на семи локаціях. І виставка світлин кобеляцького фотохудожника являється ключовою. Вона закарбувала усі больові точки. Жодна світлина не залишає байдужим.

На своїх світлинах фотограф показує війну не лише через руїни та смерть, а й через людські емоції і переживання.

Костянтин Бобрищев пояснив відвідувачам, що його виставка — це не просто спогад про війну, а й застереження для майбутніх поколінь. На фото ти бачиш емоції, бачиш кожну жилку, кожну краплинку на обличчі. Ніщо не може передати ці людські переживання краще, ніж фото.

На його думку, великою помилкою являється твердження про те, що війна лише там, де стріляють. Скалічені душі, зруйновані долі — страшне її обличчя ми бачимо на тих територіях, де мирне небо.

Виставка «Портрети війни» триватиме в Художньому салоні Полтави до 30 вересня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2023, 11:59 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації