Вхід | Реєстрація

Міф про братні народи руйнується на наших очах

Міф про братні народи руйнується на наших очах

Ще якихось нещасних два роки тому в свідомості сотень тисяч, якщо не мільйонів українців жив укорінений стереотип про так звані "братні народи". Як правило "братами" називали білорусів і росіян. Чомусь про казахів, вірмен чи таджиків у такому контексті згадували значно рідше. Тобто певний расизм причаївся навіть в такому радянському міфі.

І навіть величезні зусилля істориків, письменників та інших інтелектуалів були марними в боротьбі із розвінчуванням цього не такого вже й древнього міфу.

Та події, які розпочалися із зловісного для кожного українця дня - 24 лютого 2022 року блискавично зруйнували стереотип, який здавалось би назавжди був вживлений у свідомість величезної кількості людей.

Як виявилось ні білоруси, ні тим більше, росіяни не є тими міфічними "братніми народами" для українців. Навпаки, вони зараз виступають в ролі запеклих ворогів.

І хоча Білорусь, як держава офіційно не бере участі і російсько-українській війні, але її представники навіть не збираються приховувати своєї прихильності до країни-агресора.

І, якщо в цьому світі, на цій планеті ще й залишилися "братні народи", то це надзвичайно агресивні "брати", які потребують і, фактично перебувають в ізоляції.

Достатньо поцікавитися матеріалами на тему "новини білорусі", що регулярно з'являються на віртуальних шпальтах інтернет-платформи Укрінформ, щоб впевнитися в правдивості даної тези.

Хоча звичайно Укрінформ надає інформації набагато більше аніж просто новини військової хроніки.

Дуже цікавими є рубрики:

  • Фактчеки;
  • Крим;
  • Діаспора.

Чимало уваги приділено і висвітленню подій у світі спорту та культури.

Два "братніх" виродки

У вересні 2023 року з'явилося повідомлення про те, що Європарламент визнав режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до російських злочинів в Україні.

Та й інші факти, які постійно наводить Укрінформ красномовно свідчать про єдність виключно двох "братів" у агресії проти української держава та народу.

Зокрема в тій же Білорусі військові навчання почалися одночасно із початком безпосередньої підготовки російської армії до вторгнення в Україну. І не закінчуються й до сьогоднішнього дня.

Окрім того саме Білорусь надала свою територію для базування військ, котрі взяли безпосередню участь в збройній агресії проти України.

А днями партизани із кримського руху опору АТЕШ повідомили про те, що на тимчасово окупованому півострові розміщена білоруська станція радіоелектронної боротьби, що й черговим підтвердженням участі Білорусі у війні.

Про це «АТЕШ» повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Після того, як ми виявили цю станцію й оприлюднили її розташування, рашисти залишили її на тому ж місці», – йдеться у повідомленні.

Тому неможливо називати "братнім" навіть білоруський народ, який назавжди заплямував себе причетністю до найстрашнішого злочину 21 століття.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2023, 12:10 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації