Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили тимчасовий меморіал загиблим землякам

У Кобеляках відкрили тимчасовий меморіал загиблим землякам

Банери зі світлинами та короткими даними про військових, які полягали у війні проти російських загарбників, установлені в центрі містечка.

28 вересня, напередодні Дня захисників та захисниць України, жителі й гості Кобеляцької громади зібралися біля пам’ятника Тараса Шевченка, аби взяти участь у відкритті експозиції  Героям, які загинули у російсько-українській війні, та вшанувати їх світлу пам’ять.

Захід розпочався Гімном України, який виконав духовий оркестр працівників Кобеляцької музичної школи.

Перед учасниками дійства виступили виконаючий обов’язки голови міської ради Василь Фещенко та заступниця міського голови Олена Стаднікова. Вони наголосили, що жителі громади схиляють голови перед батьками, які виховали справжніх патріотів. Наші земляки-військові віддали своє життя за Україну.
Ведучі заходу Дмитро Бобрищев та Наталія Скакун розповіли, що ідейним натхненником створення тимчасової експозиції загиблим військовим виступив кобелячанин Вадим Ситник. Його фінансово підтримали заступниця міського голови Олена Стаднікова, військовослужбовці Богдан Царичанський, Антон Редька, Антон Совенко, Віктор Акімов, Юрій Пронженко, Олександр Каплатий, Владислав Масич, Олексій Северин, Антон Бабич та підприємці Сергій Гаврилюк, Юрій Дейнека і Роман Василенко.

Меморіал складається із п’ятикутних конструкцій, на яких закріплені банери зі світлинами загиблих земляків та коротка інформація про них.

Як розповів колишній військовий Вадим Ситник, подібні меморіали він вперше побачив у Києві та Борисполі. І в нього з’явилася ідея таким чином вшанувати пам’ять загиблих земляків і в Кобеляках. Спершу її втіленням не міг зайнятися повноцінно, так як проходив лікування після отриманих травм. Військовий звернувся за допомогою до Олени Стаднікової. Оскільки в місцевому бюджеті не знайшлося коштів для облаштування меморіалу, заступниця міського голови особисто профінансувала закупку банерів. За кошти військових і підприємців, котрі відгукнулися на пропозицію Вадима Ситника,  створили металеві конструкції, закупили вазони і прапори. Для того, аби перехожі мали змогу побачити світлини всіх загиблих військових, конструкція з банерами закріплена в центрі і буде періодично обертатися.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації