Вхід | Реєстрація

Аматори вітали захисників та захисниць

Аматори вітали захисників та захисниць

У Кобеляцькій та Білицькій громаді місцеві артисти підготували й провели ряд патріотичних концертних програм із нагоди державного свята.

14 жовтня 2014-го президентським указом було започатковане свято «День захисника України». У серпні 2021-го свято перейменували на «День захисників і захисниць України» для встановлення статевої рівності. Через реформу церковного календаря із цього року святкування перенесено з 14-го на 1-ше число. Тому в перший день жовтня, у церковне свято Покрови  Пресвятої  Богородиці, українці відзначали День захисників і захисниць України.

Цього року на неділю, 1 жовтня, припало ще кілька державних свят: День працівників освіти, День українського козацтва та Міжнародний день людей похилого віку.

Тому напередодні в Кобеляцькій та Білицькій громаді відбулися тематичні заходи.

У п’ятницю, 29 вересня, у Кобеляцькому центрі культури і дозвілля проходив патріотичний концерт під назвою «В єдності наша сила». У ньому взяли участь працівники установи та місцеві таланти.

У селі Просяниківка Світлогірського старостинського округу благодійний захід відбувся під гаслом «Мужності й геройства свято». Концертну програму представили колективи Просяниківського й Морозівського сільських клубів та дитячий танцювальний колектив села Солошине. Під час заходу було зібрано 4 130 гривень, які передали волонтерам.

У Сухинівському сільському будинку культури 1 жовтня виступали місцеві художні колективи та шенгурівські таланти.

Цього ж дня в Гарбузівці свою  концертну  програму  представили артисти Ганжівського сільського клубу.

«Україна буде вільна»

Під такою назвою проходив благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України в Білицькому селищному будинку культури.

Протягом годинного заходу, який підготували артисти Білицької громади, на потреби військових вдалося зібрати 6 300 гривень. Виручені кошти будуть перераховані на потреби земляків, які перебувають у зоні бойових дій.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації