Вхід | Реєстрація

Півмільйона на контейнери для збору відходів

Півмільйона на контейнери для збору відходів

Днями до Кобеляк були доставлені 49 нових контейнерів для збору сортованих відходів. Після передачі їх на баланс «Водоканалу Плюс», комунальники встановлять контейнери на вулицях міста.

Нагадаємо, що цій події передували низка інших. Зокрема, жителька Кобеляк Ліза Карпенко написала проект під назвою «Кобеляки без сміття». Він був поданий у рамках оголошеного Полтавською обласною радою конкурсу екологічних ініціатив.

Ініціатива Лізи Карпенко стала 8‑ю в рейтингу кращих по всій Полтавській області. За неї проголосували 507 чоловік.

Ініціатива передбачала встановлення контейнерів для сортування твердих побутових відходів: скла, паперу, металу, пластику. 500 000 гривень направлять на закупівлю 56 контейнерів об’ємом по 1100 літрів.

Після цього і Полтавська обласна рада, і Кобеляцька громада виділили свої частки коштів для придбання контейнерів. Щоправда, купили не 56, а 49. По 250 тисяч надали із бюджетів області й громади.

Після того, як кобеляцькі депутати узаконять передачу контейнерів комунальникам, їх додатково встановлять поряд із уже діючими.

Сергій Китайгора, інспектор із благоустрою Кобеляцької міської ради, із цього приводу говорить:

— Впевнений, що це суттєво покращить благоустрій містечка. Я бачу, що більшість кобелячан дуже свідомо поставилися до вимог влади і закону сортувати сміття. Щодня я оглядаю контейнери для сортованих відходів і бачу, як вони швидко заповнюються. Бачу й гору вже сортованих скляних пляшок у дворі «Водоканалу». А це значить, що після обробки спеціальним пресом цей склобій піде не на звалище, а буде проданий. І бюджету користь, і сміття на вулицях поменшає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2023, 14:10 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації