Вхід | Реєстрація

Миргородські школярі зібрали уже більше 300 пакунків для військових

Миргородські школярі зібрали уже більше 300 пакунків для військових

Школярі та педагоги з Миргорода долучились до акції волонтерського Гончаренко центру «Збери бокс для захисника». Діти разом із вчителями збирали для захисників необхідні речі, які волонтери передали військовим на східну ділянку передової.

Усього під час акції, що тривала з початку навчального року, було зібрано понад 300 пакунків зі смаколиками, засобами гігієни, дитячими малюнками та поробками. Волонтери відвозили вантаж на східну ділянку фронту вже двічі – щоразу різним військовим підрозділам. Зокрема, бокси передано бійцям 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади та підрозділам бригади спеціального призначення «Азов».

За словами військових, особисті пакунки з дитячими листами та малюнками, підтримують бойовий дух на передовій.

– Коли отримуєш такий подарунок – одразу з’являються сили рухатись уперед. Ми відкриваємо, читаємо слова подяки, виведені дитячою рукою, бачимо ці намальовані школярами картини з українським прапором, читаємо щирі рядки, які написано від самої душі – й розуміємо, що є за що боротися, є за що воювати. Наші діти ростуть під час війни, вони відчувають біль і стрес, вони навчаються у підвалах і бомбосховищах. Але ці діти ростуть справжніми патріотами! Вони громадяни своєї країни! Їхня віра, щирість і небайдужість надихають нас йти до перемоги!, - наголосив військовий медик 93-ї ОМБр на псевдо «Албанець».

До акції охоче долучились містяни, а також учні та викладачі освітніх закладів Миргорода: ліцею імені І.А.Зубковського, ліцею «Лінгвіст», ліцею ім. Т.Г. Шевченка та Хомутецької гімназії. Про це розповіла ініціаторка акції, директорка волонтерського Гончаренко центру в Миргороді Інна Ковальська.

– І діти, і дорослі долучались із великою радістю. Фактично передавали один одному естафету. Це були спочатку наші волонтери та маленькі відвідувачі, які ходять до центру на англійську та психологічні заняття, а потім почали долучатись цілі класи з миргородських освітніх закладів. Школярі збирали бокси із необхідним для захисників і приносили до нас. А ми вже двічі відвозили ці передачі на передову. Я захоплююсь нашими військовими та пишаюся усіма маленькими волонтерами! Кожен із них наближає перемогу! – підкреслила директорка центру.

За словами викладачки Хомутецької гімназії Валентини Аршинової школярі самі висловили бажання долучитись до волонтерського збору.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2023, 13:46 | Миргород | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації