Вхід | Реєстрація

Штрафи для рибалок-порушників зросли

Штрафи для рибалок-порушників зросли

Уряд ввів нові такси за шкоду, завдану водним мешканцям.

Минулого тижня пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства України повідомило, що 29 вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову №1042, якою затверджено такси для обчислення розміру шкоди, завданої порушенням законодавства про рибне господарство внаслідок незаконного вилову, знищення або пошкодження водних біоресурсів, а також незаконного знищення чи погіршення середовища їх існування.

Як пояснили в держагентстві, ця постанова систематизувала підхід до розрахунку збитків за незаконний вилов риби. Зокрема, документ скасував методику розрахунку збитків для підприємців, яка містила складні формули з багатьма складовими, що не враховували розмір шкоди, заподіяний водним мешканцям.
Тепер збитки, завдані рибному господарству, розраховуватимуться за єдиним підходом, не розділяючи порушників на фізичних та юридичних осіб.

При цьому окремо наголошуємо, що їх розмір для фізичних осіб залишається незмінним.

Так, наприклад, розмір такс за незаконний вилов у рибогосподарських водних об’єктах України одного екземпляра сома складає 5117 гривень, сазана — 3706, судака — 3587, щуки — 3468, окуня — 3162, ляща — 1649, лина — 1598.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2023, 14:51 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації