Вхід | Реєстрація

«Дзансінівці» здобули шість нагород

«Дзансінівці» здобули шість нагород

Вихованці сенсея Дмитра Тараненка  успішно виступили на змаганнях зі змішаних єдиноборств.

14 жовтня в Полтаві відбувся відкритий турнір Полтавської міської територіальної громади з грепплінгу.

Організаторами відкритого турніру стали члени громадської організації «Центр розвитку «Юкен» і Полтавського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх».

Загалом на чемпіонаті виступили 119 спортсменів з Полтави, Лубен, Горішніх Плавнів та Кобеляк.

Кобеляцьку громаду на цих змаганнях представляли 12 вихованців міського центру бойових мистецтв «Дзансін» на чолі з тренером Дмитром Тараненком.

Як розповів сенсей, його вихованці більше двох років не брали участь у подібних змаганнях та не боролися проти спортсменів інших бойових центрів.

— Загалом кілька факторів вплинули на наше рішення долучитися до цього турніру. По-перше, змагання були благодійними і всі внески спрямовувалися на допомогу Збройним Силам України. По-друге, турнір із грепплінгу став своєрідною «розвідкою» для вихованців центру «Дзансін», адже правила відрізняються від карате. Та не дивлячись на це, наші хлопці й дівчата успішно протистояли іншим спортсменам.

За результатами змагань «дзансінівці» довели, що можуть побороти дзюдоїстів, самбістів та представників різних видів єдиноборств. Кобелячани вибороли 6 нагород.

Зокрема, «золоту» медаль здобув Богдан Божко, «срібло» — Владислав Пономаренко, Дмитро Слинько і Мирон Черніков, «бронзу» — Артем Синьогуб і Назар Шкурко. 

Організатори нагородили команди лапами для єдиноборств і кубками учасників.

Користуючись нагодою, Дмитро Тараненко подякував засновниці благодійного фонду «LesiaUA» Лесі Рудь, виконавчому директору Олександру Кулакову та регіональному керівникові Фундації Ігорю Онопрієнку.

 

Грепплінгом являється спортивне єдиноборство, комплексний вид боротьби, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою больових і задушливих прийомів намагається підкорити суперника, а також набрати більшу кількість очок у процесі боротьби за допомогою різних технічних прийомів. Грепплінг є боротьбою на підкорення, тобто, основна мета спортсмена — це саме примус суперника до здачі. Ударна техніка в грепплінгу суворо заборонена.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2023, 17:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації