Вхід | Реєстрація

Нехвороща відзначила 350-річчя

Нехвороща відзначила 350-річчя

На честь цієї дати в місцевому Будинку культури відбувся благодійний концерт.

14 жовтня в житті мешканців Нехворощанської громади відбулася важлива подія — 350 років із дня заснування населеного пункту Нехвороща. Село засноване в 1673-му вихідцями з Правобережної України. Наступного року гетьман Іван Самойлович створив Нехворощанську сотню, що входила до складу Полтавського полку.

Тож минулої суботи нехворощани зібралися в сільському закладі культури, аби переглянути благодійний святковий концерт, присвячений ювілейній даті.
У фойє Будинку культури була встановлена фотозона та виставка зі світлинами місцевих краєвидів. Організатори заходу установили перед сценою стіл зі святковими короваями.

Глядачів привітали ведучі Анастасія Жорняк та Оксана Войко, котрі запросили відкрити  концерт духовий оркестр «Відродження».

Після виступу музикантів на сцену піднявся голова Новосанжарської громади Віктор Дубович. Очільник сільської ради привітав земляків із ювілейною датою. Він згадав імена військових, які загинули у протистоянні з російськими загарбниками, та попрохав присутніх вшанувати їх хвилиною мовчання. Також Віктор Дубович подякував військовим, які захищають та боронять територію нашої держави від окупантів.

Далі заступниця голова ОТГ Ольга Хоменко поздоровила жителів Нехворощі за дорученням народного депутата Костянтина Касая.

Крім оркестру, на сцені виступили пісенний дует Тетяни Павленко та Ірини Кишки, танцювальний колектив «Дивоцвіт», юні солісти Євгенія Андрішко та Ярослава Полішко, танцювальна група «Лебідоньки», вокальні гурти «Калина», «Джерело» та «Співочі голоси», виконавці Людмила Петренко, Владислав і Людмили Діденки, гуморист Ірина Дяченко. «Родзинкою» заходу були виступи вихованців Новосанжарської дитячої школи мистецтв Богдана Діденка, Альбіни Балабас і Кароліни Шийки.

По завершенню концертної програми голова лічильної комісії Лариса Гурська повідомила, що нехворощани зібрали 7 313 гривень. Їх передадуть на лікування депутата громади Миколи Мошури. Їх земляк під час бойових дій у Донецькій області отримав тяжке осколкове поранення і готується до операції.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації