Вхід | Реєстрація

Громадянам, які прихистили переселенців, виплачено 2,2 мільярда

Громадянам, які прихистили переселенців, виплачено 2,2 мільярда

З квітня минулого року в межах проєкту «Прихисток» виплачено компенсацій на загальну суму більш ніж 2,2 мільярда гривень. Ці кошти були спрямовані на виплати людям, які безкоштовно надали тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам.

За програмою «Прихисток» передбачена компенсація у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного ВПО у теплий період року та 900 гривень — під час опалювального сезону. Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України.

Крім власників житла або їхніх представників, зазначена компенсація може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності. Таким чином, за допомогою проекту «Прихисток» тимчасове житло отримали понад 3,1 мільйона ВПО.

До кінця жовтня планується профінансувати компенсації на загальну суму більш ніж 180 мільйонів гривень за прихисток переселенців у липні-серпні 2023-го. Також уже є домовленості з ТЧХУ щодо продовження програми «Прихисток» у першому півріччі наступного року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2023, 13:09 | Полтавщина | Фінанси
1. Iryna27 / 23 листопада 2023, 15:54
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації