Вхід | Реєстрація

«Водоканал Плюс» придбав сортувальний комплекс за 3,5 мільйона

«Водоканал Плюс» придбав сортувальний комплекс за 3,5 мільйона

Тиждень тому на платформі Прозорро відбувся аукціон,  у ході якого кобеляцькі комунальники намагалися дешевше придбати лінію для сортування сміття.
Самі торги не відбулися. Адже заявку на участь у них подала лише одна компанія. Єдиним учасником стало ТОВ «Західвторресурси» зареєстроване в місті Калуш Івано-Франківської області. Фірма працює з 2009 року і спеціалізується саме на виготовленні різного обладнання.

Поки що договір між калуськими виробниками і кобеляцькими комунальниками не опубліковано.

Але в телефонній розмові директор кобеляцького підприємства «Водоканал Плюс» Сергій Ткаченко підтвердив готовність підписати договір і придбати сортувальну лінію.

Згідно із заявленими технічними характеристиками, вона здатна за рік «пропустити» через себе 150 тисяч тонн відходів. Працювати на ній мають 15 чоловік.

Де саме буде встановлена ліня для сортування кобеляцьких відходів, Сергій Ткаченко поки що не розповів. Директор зазначив:

— Давайте не будемо поспішати. Всьому свій час. У кінці поточного тижня лінія має бути доставлена в Кобеляки. Потім отримаємо інше обладнання. А потім вирішимо, де ж воно буде встановлене.

Згідно із задумом, відсортовані відходи одразу пресуватимуть, а вже після цього продаватимуть. Адже попит на пресовану вторсировину є.

І якщо сміттєпереробний завод, про потенційну можливість будівництва якого ми повідомляли в минулому номері «ЕХО»,  видається якоюсь утопією, то сортувальна лінія виглядає цілком життєздатним проектом.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2023, 12:23 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації