Вхід | Реєстрація

Чи дійсно ухилянтам блокують банківські картки?

Чи дійсно ухилянтам блокують банківські картки?

По Кобеляках почала поширюватися інформація про те, що кільком місцевим жителям за відмову від вручення повісток миттєво заблокували банківські картки.

При цьому людина, яка повідомила редакції цю новину, назвала прізвище «постраждалого». Але уточнюючу інформацію про те, чи дійсно банківська картка була заблокована за відмову від отримання повістки, не надала. Адже цілком можливо, що картку заблокували з іншої причини. Скажімо, за ухилення від сплати аліментів.

Як виявилося, у Інтернеті дуже багато подібної інформації. А співзасновник Монобанку Олег Гороховський, коментуючи журналістам такі чутки, прямо назвав їх фейками та інформаційною спецоперацією російських спецслужб. І пообіцяв блокувати картки тим, хто цю брехню поширює.

Відомий у Кобеляках юрист Сергій Галушко із цього приводу сказав наступне:

— Майже на 100 відсотків впевнений, що інформація про блокування карток так званим ухилянтам, є неправдивою. Так, теоретично, це можливо. Але лише в разі, якщо особа, яка вчинила адміністративне правопорушення і про це був складений протокол, протягом 15 днів не сплатила штраф.
Оскільки тема блокування карток дійсно «на слуху», то в наступному номері «ЕХО» ми висвітлимо її більш розширено.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2023, 17:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації