Вхід | Реєстрація

Не забудьте перевести годинник на зимовий час

Не забудьте перевести годинник на зимовий час

Традиційно, у останню неділю жовтня, Україна переводить стрілки годинників на одну годину назад. Цього року зимовий час настане 29 жовтня, із 4-ої ранку.
У 1908 році вперше переведення годинників на «зимовий» та «літній» сезони застосували британці. Цю «схему» використали з метою економії електроенергії та подовження світлового дня. У СРСР, до складу якого входила й Україна, годинники почали переводити з 1981 року.

У нашій країні переходу на літній і зимовий час відведена постанова Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 р. №509 «Про порядок обчислення часу на території України». Згідно з документом, на зимовий час слід переходити в останню неділю жовтня о 4:00, а на літній час — у останню неділю березня о 3:00.

Щоправда, депутати кілька разів намагалися її скасувати, але марно. У березні 2021-го Парламент відправив на доопрацювання законопроект  №4201 «Про обчислення часу в Україні», котрий пропонує скасувати сезонні перекази годинника, залишивши у нашій державі постійно діючий «зимовий» час.

Цього року переведення годинників відбудеться у країнах ЄС, Ізраїлі, Ірані, Австралії, Мексиці, Великобританії, США, Канаді.

Тому, якщо маєте механічний годинник, то не забудьте в неділю перевести стрілки на одну годину назад. На сучасних девайсах час змінюється автоматично.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2023, 19:34 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації