Вхід | Реєстрація

У Кобеляцьку громаду прийде «потепління» та «просвітлення», а в Білицьку — ні

У Кобеляцьку громаду прийде «потепління» та «просвітлення», а в Білицьку — ні

Це явище не є природним феноменом. Справа в тому, що 19 жовтня виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко підписав два розпорядження. Першим  розпорядився увімкнути  вуличне освітлення, другим — розпочати опалювальний сезон.

Рішення про відновлення роботи вуличного освітлення без перебільшення можна назвати якщо не сенсаційним, то, по меншій мірі, довгоочікуваним.

Як відомо, освітлювати вулиці Кобеляк та інших населених пунктів громади перестали із перших днів війни, тобто з  лютого 2022-го року.
Тоді вуличне освітлення відімкнули по всій Україні.

Минуло кілька місяців війни, і вуличне освітлення почали знову вмикати. Зокрема, у Полтаві це сталося вже в серпні минулого 2022 року. Потім «посвітлішало» і в багатьох інших населених пунктах Полтавщини. Але  не в Кобеляках.

Кобеляцьку міську раду жителі міста досить часто критикували саме за відмову відновити роботу вуличного освітлення.

Чиновники пояснювали людям, що в Кобеляцькій громаді немає централізованого пункту управління вуличним освітленням, яке необхідно буде вимкнути в разі загрози бомбового чи ракетного удару.

Минуло ще більше року. Централізований пункт управління так і не з’явився. Але вуличне освітлення вирішили увімкнути.

Своє розпорядження Василь Фещенко аргументував наступним чином (цитата): «...з метою забезпечення комфортних умов пересування жителів Кобеляцької територіальної громади та запобіганню злочинності.»

Одразу після того, як  було видане розпорядження, комунальники почали підготовчі роботи. Керівник «Водоканалу Плюс» Сергій Ткаченко пояснив:

— Потрібно об’їхати вулиці, як Кобеляк, так і інших населених пунктів, перевірити технічний стан ліхтарів, іншого обладнання. При необхідності  — усунути поломки. Воно ж, освітлення, півтора року не функціонувало. Там щось окислилось, там перегоріло. Тому, можливо, все і одразу не засяє. Але досить швидко ми полагодимо те, що вийшло з ладу, і вулиці будуть освітлені.

Поки що вуличне освітлення будуть вмикати на період з 18:30 до 22-ї години вечора.

У той же день Василь Фещенко підписав розпорядження про початок опалювального сезону в Кобеляцькій громаді.

Паралельно редакція вирішила поцікавитися,  чи увімкнуть вуличне освітлення у Білицькій громаді. Нас повідомили, що  ні. Поки що такі плани —  лише на рівні розмов.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2023, 15:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації