Вхід | Реєстрація

Василю Фещенку нагадали, що він не міський голова

Василю Фещенку нагадали, що він не міський голова
Так Казирод чи...?

Ця фраза прозвучала під час обговорення питання щодо призначення конкурсу на посаду директора Кобеляцької міської лікарні.

Під час сесії міські депутати проголосували за те, щоб внести певні зміни в статут комунального закладу «Кобеляцька міська лікарня». Відтепер керуватиме закладом не головний лікар, як було раніше, а директор.

А вже коли це питання було «проголосоване», слово для виступу попросив депутат міської ради від партії «Слуга народу» Василь Кіптілий. Він звернувся до виконуючого обов’язки міського голови Василя Фещенка.

Кіптілий запитав, чи буде проведений конкурс на формально нову посаду.

Василь Фещенко відповів, що конкурсу не буде. А керуватиме лікарнею діючий екс-головний лікар, а відтепер директор, Володимир Казирод. Його призначать прямим розпорядженням міського голови.

Депутат не погодився із такою аргументацією. Василь Кіптілий нагадав, що конкурс можуть як провести, так і ні. Законодавство прямо не забороняє проведення конкурсів на певні посади, хоча й дозволяє обійтися без цієї процедури під час війни.

Кіптілий закликав Фещенка таки оголосити про конкурс. За його словами, цього хочуть не лише частина депутатів, а й багато медиків, які працюють у лікарні.

На що Фещенко відповів, що в міській раді є лише заява Казирода, написана щодо призначення на посаду.

На що Кіптілий резонно зауважив:

— Звичайно, вона одна. Інші люди просто нічого не знають. Ми оголосимо про конкурс, і заяви будуть.

Із сесійного залу пролунала фраза:

— Правильно. Нехай Олег одразу й пише.

Фещенко попросив надати консультацію керівника юридичного відділу міськради Аліну Горобець. Та підтвердила, що на період дії військового стану міський голова має право одноосібно призначати керівників різних підрозділів влади.

Ось тут Кіптілий нагадав:

— Але ж ви, Василь Васильович, не є міським головою. Ви лише виконуючий обов’язки, призначений депутатами.

Зрештою, дискусія не отримала свого логічного завершення. Ніякого рішення щодо конкурсу на посаду директора лікарні рада не приймала.

Уже після сесії Василь Кіптілий висловив сподівання, що конкурс таки оголосять.

Тим більше, що перегляд повідомлень від різних органів місцевого самоврядування, розміщених у мережі Інтернет, засвідчує, що протягом 2023 року подібні конкурси в Україні проводились.

Якщо ж конкурсу проводити не будуть, то найімовірніше, що Фещенко призначить на посаду директора діючого керівника Володимира Казирода.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2023, 11:59 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації