Вхід | Реєстрація

У Білицькій ОТГ впроваджують екологічний проєкт

У Білицькій ОТГ впроваджують екологічний проєкт

Його автором є депутат селищної ради Катерина Скрильник.

Наприкінці червня у обласній раді оприлюднили результати конкурсу «Екологічні громадські ініціативи Полтавщини». Загалом комісія затвердила 85 проєктів, що надійшли від мешканців 39 громад області. За результатами голосування, ініціативи 14 територіальних громад отримали перемогу в конкурсі. Зокрема, співфінансування з обласного бюджету отримали 12 сільських, 8 селищних та 11 міських ОТГ.

Відповідно до конкурсного рейтингу, п’яту сходинку серед селищних рад зайняв проєкт депутата Білицької селищної ради Катерини Скрильник, який підтримали 852 голосуючих. Згідно задуму авторки ініціативи, на території Білицької ОТГ встановлять контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів.

На придбання контейнерів із написами «пластик», «папір», «скло» витратять 483 000 гривень. Майданчики для їх встановлення планується розмістити в Бутенках, Дрижиній Греблі, Марківці та в Біликах. Також автор проводитиме лекції серед місцевого населення щодо поводження з відходами та розуміння правильного сортування ТПВ.

Днями пресслужба Білицької селищної ради повідомила, що на території громади впроваджується проєкт «Встановлення контейнерів для запровадження роздільного збирання твердих побутових відходів» у рамках обласного конкурсу. Важливість збереження екології та сортування твердих побутових відходів передбачено Стратегією розвитку Білицької громади на період до 2027 року. У рамках реалізації екологічної ініціативи Катерини Скрильник для комунальних підприємств громади придбано 56 контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів на умовах співфінансування (241 500 гривень надійшли з обласного бюджету та 241500 — із селищного).


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2023, 14:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації