Вхід | Реєстрація

До 240-річчя з дня народження І.П.Котляревського

26 березня 2010 року в Центрі естетичного виховання відбувся загальноміський огляд-конкурс театральних колективів загальноосвітніх навчальних закладів міста Миргорода, присвячений 240-річчю з дня народження Івана Петровича Котляревського. Конкурс проводився згідно річного плану відділу освіти Миргородської міської ради, методичного кабінету, плану міського громадського об’єднання «Трикутник» та з метою вшанування пам’яті славетного земляка І.П.Котляревського, а також збереження культурних традицій рідного краю, виявлення і підтримки талановитих дітей і їх батьків, педагогів, організації змістовного дозвілля.
У залі панувало святкове дійство, яке відкрив начальник відділу освіти Миргородської міської ради Мовчан Степан Григорович. Багато цікавого про життя і творчість письменника розповіла ведуча свята Ночна Наталія Іванівна. Учні переглянули фрагменти творів І.П.Котляревського: «Наталка Полтавка», «Москаль-чарівник», «Енеїда», постановку «Лист князя Куракіна на Новий рік».
Журі відзначило театральні колективи за номінаціями:
«Нове трактування п’єси автора» (МСШ І-ІІІст. №5, уривок «Лист князя Куракіна на Новий рік»),
«Найкраща чоловіча роль» (ЗОШ І-ІІІст. №7, роль Михайла з твору «Москаль-чарівник»),
«Найкраща жіноча роль» (гімназія ім.Т.Г.Шевченка, роль Тетяни з твору «Москаль-чарівник»),
«Театр-це життя, і всі ми в нім - актори» (НВК(днз-знз) «Гелікон», співпраця учнів, вчителів та батьків, твір «Енеїда»),  «Краща режисерська знахідка», «Краще музичне оформлення виступу» та «Краща сценічна культура» (ЗОШ І-ІІІст. №9, твір «Енеїда»), «Найкращий костюм актора» (ЗОШ І-ІІІст. №3, костюм Возного, твір «Наталка Полтавка»), «Театр-це життя, і всі ми в нім - актори» та «Яскрава особистість» (ЗОШ І-ІІІст.№1 ім.Панаса Мирного, співпраця учнів, вчителів та батьків, твір «Наталка Полтавка» (на знімку).
Окремо було відзначено педагогів: Різницьку Ларису Вікторівну, як керівника театрального колективу МСШ І-ІІІст.№5; Матвієнко Оксану Вікторівну, як постановника театрального дійства НВК(днз-знз) «Гелікон»; Христенко Світлану Володимирівну, як хореографа театрального колективу ЗОШ І-ІІІст. №9, та Литку Ірину Василівну, як художнього керівника театрального колективу ЗОШ І-ІІІст. №3.

Автор: С.Д.ЮРЧЕНКО, методист ММК відділу освіти. www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2010, 15:49 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації