Вхід | Реєстрація

SpaceX зробила анонс нової послуги для власників смартфонів із LTE по всьому світу

SpaceX зробила анонс нової послуги для власників смартфонів із LTE по всьому світу

Один із проєктів Ілона Маска, Старлінк веде підготовку до запуску нової послуги зв'язку для смартфонів через супутник – Direct to Cell. Про це нещодавно повідомило видання РБК-Україна, посилаючись на джерела у компанії американського мільярдера. У матеріалі йдеться про те, що пересилати текстову інформацію буде можливо вже 2024 року. Але, до 2025 року, компанія планує запустити голосові "меседжі" та передачу даних.

Представники компанії Маска стверджують, що ці послуги працюватимуть на будь-яких гаджетах, що мають LTE. При цьому вносити корективи в роботу пристроїв не потрібно. Іншими словами, для використання супутникового інтернету з телефону знадобиться спеціальний додаток, але без змін в обладнанні чи прошивці. Дана можливість допоможе, наприклад, отримати бездеп за реєстрацію та насолоджуватися улюбленими слотами популярних казино України.

Навіщо потрібен супутниковий інтернет Маска для смартфонів, і якими будуть його початкові показники

"Спейс Ікс" говорила про впровадження супутникового зв'язку для мобільних пристроїв ще 2022 року. Щобільше, американський гігант залучив до співпраці не менш відомого партнера – “T-Mobile”. І, подібні технології справді відкривають чимало можливостей, наприклад:

  • У 2022 році виробник Айфонів запустив "Аварійний сигнал СОС". Ця опція дозволяє надіслати обмежену кількість послань та дані локації через супутник у надзвичайних обставинах;

  • Нещодавно фірма Маска надала зв'язок по супутнику військовим США через Starshield (це перша угода компанії з Космічними силами з максимальними витратами 70 млн доларів).

Очікується, що спочатку Direct to Cell буде досить повільною (приблизно до 4 Мбіт/с). Однак, переваги опції полягають у широкій зоні покриття. Так, наприклад, стандартна швидкість інтернету Маска в Україні варіюється від 50 до 500 Мбіт/с.

Цікаво, що SpaceX співпрацює не лише із телекомунікаційною корпорацією Т-мобіл. Так, для запуску нового проєкту від Старлінк вона залучила і кількох зарубіжних гравців. Наприклад, це канадська фірма Роджерс і швейцарська SALT.

Особливості функціонування з'єднання телефону із супутником Старлінк

Інженери "Спейс Ікс" пояснили, що кожен супутник з підтримкою Direct to Cell оснащений більш сучасним модемом eNodeB. Говорячи простою мовою, він функціонує аналогічно вежам стільникового зв'язку, але - розташовується на орбіті Землі. При цьому в компанії Маска заявили, що працюють над усуненням "мертвих зон", адже послуга розроблена, зокрема, для полегшення користування інтернетом у віддалених районах.

Технічно такі супутники запустяться за допомогою ракет Фалькон 9, а потім на Starship. А, діставшись потрібної локації, вони відразу під'єднатися до спільної мережі Старлінк. Це забезпечить оперативне впровадження нових супутників у глобальний зв'язок.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації