Вхід | Реєстрація

Спалювання трави часто призводить до непередбачуваних наслідків

Лісові пожежі, обвуглені рештки на місці житлових та господарських споруд – часто такі наслідки виникають в результаті необережного поводження людей з вогнем на відкритих територіях. Головне управління МНС в Полтавській області занепокоєне тим, що із настанням погожих днів почастішали випадки неконтрольованого випалювання сухої трави та стерні на узбіччях доріг та поблизу лісових масивів.
Спалювання сухої трави поблизу лісових масивів, на узбіччях доріг, поряд з житловими будинками працівники служби МНС називають вкрай ризикованим. Ці дії, говорять вони, можуть призвести до виникнення пожеж у житлових, господарських спорудах, на дачних садибах. Це відбувається, коли вітер перекидає вогонь від палаючої трави на будівлі, говорить начальник сектору держпромнагляду Полтавського райвідділу МНС Володимир Щупак.
Володимир Щупак, начальник сектору держпромнагляду Полтавського райвідділу МНС:
- Це могло призвести до значних матеріальних збитків, призводить до забруднення екології середовища.
Цього року на Полтавщині зафіксовано дві пожежі, які виникли з вище згаданої причини та з якими боролися полтавські еменесники: в Полтавському районі та в Миргороді. Однак, таких пожеж зазвичай виникає набагато більше. До того ж, іноді наслідки бувають жахливими, говорять пожежники. Вогнище, залишене без нагляду, буває, спалює по декілька гектарів трави, дерева, залишає людей без даху над головою. Для того, аби пожежа не виникла, потрібно, перш за все, не залишати без нагляду будь-яке вогнище на відкритій території, говорить Володимир Щупак.
Володимир Щупак, начальник сектору держпромнагляду Полтавського райвідділу МНС:
- При спалюванні трави обов'язково обкопуйте місця, не залишайте без нагляду сухе сміття і обов'язково його закидайте землею.
Наголошує Володимир Щупак і на правилах безпеки та поводження з вогнем, які необхідно пам'ятати, коли виникла пожежа на відкритій території. Гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи полум'я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим грунтом та затоптуючи ногами. А от до полум'я заввишки півтора-два метри наближатися не можна – варто чекати пожежних. Відтак Головне управління МНС в Полтавській області наполегливо радить не використовувати вогонь для знищення навесні сухої трави.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації