Вхід | Реєстрація

Олег Решетило: «Я вийшов із квартири із відром води. Але так її й не вилив»

Олег Решетило: «Я вийшов із квартири із відром води. Але так її й не вилив»

27 жовтня в Кобеляках сталася надзвичайна подія. Згорів автомобіль «Hyundai Tucson», котрий належить депутату Полтавської райради Олегу Решетилу. Олег Миколайович впевнений, що це був зумисний підпал.

Ми вже повідомляли про цю подію, розмістивши відповідну публікацію на редакційному сайті. Зараз — більше подробиць, у тому числі й інформація від державних органів.

На сайті ДСНС у Полтавській області повідомляється:

«27 жовтня о 03:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в легковому автомобілі на вул. Полтавській у м. Кобеляки Полтавського району.

Вогнеборці, які прибули на виклик, локалізували пожежу о 03:45, а о 03:50 — ліквідували. Травмованих та загиблих немає.

Вогнем знищено гуму, пластикові деталі моторного відсіку. Пошкоджено моторний відсік автомобіля, панель приладів, оздоблення салону автомобіля.
Врятовано цей автомобіль від повного знищення полум’ям.

До гасіння залучалися 4 чоловіки особового складу 7‑ї державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиниця техніки.

Причина пожежі встановлюється».

Сам Олег Решетило підтверджує, що вогнеборці прибули на виклик дуже швидко. Тут потрібно зазначити, що Кобеляцький підрозділ ДСНС розташований на кількасот метрів від будинку, в якому проживає Решетило.

Щоправда, Олег Миколайович вважає, що автомобіль уже не підлягає відновленню, а причиною загорання є зумисний підпал.

Саме за фактом підпалу й порушена кримінальна справа. Поліцейські Полтавщини повідомляють:

«За цим фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії».

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

Безумовно, в ході слідства правоохоронці будуть відпрацьовувати й інші версії, у тому числі й загорання автомобіля через технічну несправність.

Але Олег Решетило практично на сто відсотків впевнений, що його машину спалили. А причиною є його депутатська і журналістська діяльність. Іншого варіанту він не бачить. Хоча правоохоронці не виключатимуть і версії, пов’язані з бізнесовою діяльністю депутата і банальний побутовий конфлікт, чи навіть «любовний трикутник». Зрештою, це звична практика в такого роду випадках.

Олег Решетило: «Я впевнений,  що це підпал»

Олег Решетило: «Я впевнений, що це підпал»

 

Сам Решетило з цього приводу говорить:

— Мені особисто не погрожували. Хоча друзі й знайомі, слідкуючи за моїми відео на тему діяльності нинішньої кобеляцької влади, неодноразово попереджували про ймовірність фізичного впливу на мене, у тому числі і про можливий підпал авто. Я у свій час застрахував автомобіль, розуміючи, в якому світі і в які часи живемо. Впевнений, що таким чином люди, які намагаються керувати в Кобеляцькій громаді, прагнуть вплинути не так на мене, як на міських депутатів. Щоб боялися і «правильно» голосували. Але я думаю, що нічого в них не вийде. Депутати потихеньку «прозрівають» і приймають рішення, керуючись не чиїмись забаганками, а дослухаючись до власного розуму і веління серця.

Про події того злощасного ранку Олег Решетило розповідає так:

— Я повернувся додому після засідання постійних комісій міськради. На засіданні довелося постійно виступати. У мені і в міських депутатів виникло багато претензій до питань, що мають бути внесені до повістки денної майбутньої сесії міськради. Це стосується і питань, пов’язаних із виділенням землі, і з бюджетом, і з тим комунальним підприємством «Форест», яке влада вперто намагається нав’язати.

…Після повернення з міськради, поставив свій автомобіль на звичному місці. Я його там ставлю із 2018 року, з моменту придбання. По Кобеляках «гуляють» чутки, що нібито в ту ніч я припаркував автомобіль не так, як завжди. Нічого подібного, все було звично.

…Мене розбудили, постукавши у двері квартири, сусіди. Вони й пожежних викликали. Я набрав відро води і пішов гасити пожежу. І сусіди теж мали намір боротися з вогнем. Але, побачивши, як розгорається полум’я, я поросив людей відійти від авто і не наражати себе на небезпеку. І своє відро води так і не вилив.

…Пожежні приїхали дуже швидко і діяли дуже професійно. Вдячний їм. Але ж вони теж не боги і врятували автомобіль не змогли.

…У ситуації з підпалом мене передусім вражає нахабство злочинця чи злочинців. Вони нічого не боялися, підійшли до автомобіля з боку вікон багатоквартирного будинку. Судячи з того, як розгоралося, облили якоюсь легкозаймистою речовиною район лобового скла і капоту, а також передні і задні двері з водійського боку.

Напевне, злочинці знали, що камер відеоспостереження в дворі немає. Але, чомусь, не горів ліхтар, який зазвичай освічує це місце.

Прізвищ людей, яких він підозрює в організації підпалу, Решетило не назвав. Але натякнув, що розуміє, хто це може бути.

Техніка горить, паліїв не знаходять

Як згадав, розповідаючи свою історію, Олег Решетило, два роки тому в мікрорайоні, де він проживає, теж згорів автомобіль. Але це сталося в ніч із 26 на 27 серпня. Тоді вирувала стихія, була страшенна гроза і версія щодо зумисного підпалу не була основною.

У 2017 підпалили  техніку фермера Юрія Коби

У 2017  підпалили техніку фермера Юрія Коби

 

А от три роки тому в сусідній Білицькій громаді техніка горіла явно внаслідок злочинних дій людей. Та й факти підпалу були визнані офіційно.
Ще раніше, аж у 2017 році, горіла техніка фермера в селі Канави.

У 2021‑му спочатку підпалили автомобіль, що належить депутату Білицької громади Павлу Гунжелю. Це сталося 17 червня 2021 року.

А у 2021 — автомобіль депутата Павла Гунжеля

А у 2021 — автомобіль депутата Павла Гунжеля

 

Тоді Гунжель одразу заявив, що мова йде про зумисний підпал через його активну громадську позицію і постійну боротьбу з нелегальним видобутком корисних копалин на території Білицької громади.

А буквально через два місяці, точніше, 22 серпня 2021 року, загорілася техніка, що стояла в ангарі фермера Юрія Коби із села Вишневе Білицької громади. Тоді камери відеоспостереження навіть зафіксували двох чоловіків, що вночі вибігали із ангару. Після того техніка запалала.

Усі три вищезгадані випадки мають дві спільні риси. Перша — підпали були здійснені в період із 3‑ї до 4‑ї години ночі. Друга — злочинців не знайшли.
Будемо сподіватися, що у випадку із автомобілем Олега Решетила станемо свідками виняткової події, і палія таки знайдуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2023, 18:33 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації