Вхід | Реєстрація

Кобеляцька, Руденківська та Малокобелячківська школи отримали автобуси

Кобеляцька, Руденківська та Малокобелячківська школи отримали автобуси

Транспортними засобами здійснюватиметься підвіз учнів і вчителів.

Нагадаємо, що в серпні цього року в 31‑му номері «ЕХО» була надрукована стаття «Школярам придбали запорізькі автобуси». У ній розповідалося, що, згідно з постановою Кабміну від 28 квітня цього року № 418 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів», держава виділила 48,8 мільйона гривень для придбання автотранспорту. Субвенція передбачає закупівлю 33 шкільних автобусів для потреб ОТГ Полтавщини, котрі гарантували співфінансування з умовою 50 на 50.

У переліку громад значаться Кобеляцька міська та Новосанжарська селищна громади.

24 липня комунальна установа «Центр фінансово‑статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів Полтавської облради» завершила проведення тендера, у якому перемогло приватне підприємство «Автомобільна компанія «Укравтоснаб» — офіційний дилер ПАТ «Українська автомобільна корпорація» («Укравто»).

Згідно з договором, «Укравтоснаб» мав поставити 33 автобуси збірки запорізького автомобілебудівного заводу. Із них 32 моделі А08 A2 B-101, вартістю 2,952 мільйона гривень кожен, та один А08 B2 B-30 (із сидіннями для школярів з обмеженою здатністю до пересування) за 3,198 мільйона. Загальна вартість автобусів склала 97, 662 мільйона гривень.

31 жовтня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін передали ключі від 13 автобусів представникам Градизької, Диканської, Кобеляцької, Михайлівської, Новосанжарської, Пирятинської, Скороходівської, Хорольської, Чорнухинської, Чутівської та Щербанівської громад.

Як повідомив очільник облради, це остання партія з 33 автобусів, що придбали за рахунок державної субвенції та коштів ОТГ. Транспорт відповідає вимогам держстандартів.

У Кобеляцькій громаді новий автобус поповнить автопарк міського ліцею № 2. У Новосанжарській ОТГ — Руденківського ліцею та Малокобелячківської ЗОШ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2023, 17:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації