Вхід | Реєстрація

У Соколовій Балці будують зону відпочинку

У Соколовій Балці будують зону відпочинку

Проект «Релакс-парку Sokolianka» з клумбами, деревами і кущами. Буде закуплено та встановлено альтанку, лавки, вуличні ліхтарі, прокладено тротуарні доріжки. Також встановлять урни для сміття.

Уже проведені розбивка і планування території.

Наприкінці червня спеціальна комісія Полтавської обласної ради оголосила результати конкурсу «Екологічні громадські ініціативи Полтавщини».

У результаті голосування, співфінансування з обласного бюджету отримали ініціативи, що будуть втілені на території 12 сільських, 8 селищних та 11 міських територіальних громад.

На території Нехворощанської громади будуть реалізовані три проєкти, подані жителями ОТГ.

Перше місце в рейтингу сільських ініціатив (695 голосів) посів проєкт Лариси Поглазової «Еко-лабораторія GreenSchool». Згідно нього, у Соколовобалківській школі з’явиться лабораторія з природничих дисциплін, яка сприятиме дослідженню та їх вивченню.

Другу сходинку зайняла ініціатива Світлани Калініченко «Релакс-парк Sokolianka» (688 голосів), вартістю 468 170 гривень. Завдяки старанням авторки, жителі Соколової Балки отримають паркову зону на території села. Ініціатива включає в себе розбивку клумб з квітами та декоративними деревами і кущами. Буде закуплено та встановлено альтанку, лавки, вуличні ліхтарі на сонячних батареях, прокладено тротуарні доріжки. Також встановлять урни для сміття.

Днями пресслужба Нехворощанської сільської ради повідомила, що перший крок до реалізації ідеї створити в Соколовій Балці зону відпочинку зробила заступниця голови громади Світлана Калініченко, написавши проєкт і подавши його на конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області. Жителі громади, активно проголосувавши за проєкт, допомогли ініціативі здобути перемогу. Проєкт «Релакс-парк Sokolianka» буде втілено за кошти обласної ради на загальну суму 210 тисяч гривень.

Автором ескізів зони відпочинку є начальниця відділу архітектури виконавчого комітету Інна Чернуха. Інна Миколаївна не лише створила ескізи, а й взяла участь у розплануванні й розбивці території. У цьому їй допомагала автор проєкту та працівники благоустрою.

До речі, ще одну зелену зону облаштують на території Нехворощанського ліцею. Ідея Надії Шерстюк стала в рейтингу переможців шостою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2023, 15:11 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації