Вхід | Реєстрація

Миколі Білецькому відкрили меморіальну дошку

Миколі Білецькому відкрили меморіальну дошку

Пам’ять про військовослужбовця з Кобеляччини, який повернувся на щиті з Миколаївської області, земляки увіковічнили пропам’ятною таблицею.

10 листопада в Шенгурах відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Миколі Білецькому. Плиту встановили на фасаді Шенгурівського ліцею.

Ушанувати пам’ять про Захисника зібралися рідні, односельці, військові, волонтери, священики, посадовці.

Нагадаємо, що Микола Білецький народився 5 травня 1974 року в селі Хотень-2  Із’яславського району, що на Хмельниччині. У професійно-технічному училищі села Плужне Герой України здобув професію тракториста. Далі була служба в армії. Після одруження, у 1995 році, родина Білецьких переїхала в Шенгури. Микола Іванович працював трактористом в радгоспі «Передовик», а згодом — у фермерському господарстві «Емануіл».

Із липня 2015-го по жовтень 2016 року брав учать у Антитерористичній операції на сході України, отримав відзнаку «Учасник АТО».

У березні минулого року Миколу Білецького мобілізували до Збройних Сил України за спеціальністю «танкіст».

1 жовтня неподалік села Біла Криниця Миколаївської області екіпаж, у якому перебував наш земляк, потрапив під обстріл загарбників. Більше восьми місяців родина не мала підтвердження загибелі молодшого сержанта Миколи Білецького. Його ідентифікували за зразками ДНК. Без батька залишилися двоє дітей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2023, 14:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації