Вхід | Реєстрація

У Білицьку, Нехворощанську й Кобеляцьку ОТГ надійдуть гранти

У Білицьку, Нехворощанську й Кобеляцьку ОТГ надійдуть гранти

Точніше, фінанси на втілення своїх задумів отримають підприємці та комунальники, які працюють на територіях громад.

На початку жовтня стало відомо про старт другого набору на конкурс грантів проєкту «Курс на Незалежність». Із умовами участі в конкурсі кобеляцьких і білицьких підприємців ознайомила регіональний координатор проєкту Наталія Левонтівцева.

Вона пояснила, що до участі в конкурсі допускаються підприємці, які офіційно зареєстровані в Полтавській, Вінницькій, Житомирській, Харківській, Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій областях. Під час відбору перевага надається особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, родинам військовослужбовців, а також підприємцям, які готові працевлаштувати вразливі категорії населення.

Згідно положення, конкурс складався із трьох етапів:

  • подачі заявки та документів;
  • проходження тренінг-програми та подання бізнес-ідей;
  • оцінювання проєктів та визначення переможців.

Загалом за умовами конкурсу «Курс на Незалежність», гранти отримають 100 учасників на суму до 20 000 євро кожен.

Організатори проекту: Федеральне Міністерство економічної співпраці та розвитку (BMZ), німецький банк розвитку DEG та агропромхолдинг «Астарта-Київ». Партнером із впровадження є благодійний фонд «Повір у себе».

Днями стало відомо результати конкурсу.

До списку переможців із Кобеляччини і Новосанжарщини увійшли чотири учасники.

Тепер на базі комунального підприємства «Нехворощанський сільський комунгосп»  мають збудувати тепличне господарство для вирощення розсади і ранніх овочевих культур. Таким чином комунальники планують створити додаткові робочі місця і вирощувати продукцію, частина якої йтиме на харчування у заклади освіти. Під реалізацію цього проєкту вже виділено земельну ділянку в центрі села, де встановлять теплицю розміром 10 на 50 метрів.

Від Білицької територіальної громади гранти на придбання обладнання для розвитку своєї справи отримають троє підприємців: Азер Вахід огли Мамєдов, Роман Дрига і Тетяна Кищенко.

Також грантові кошти отримають підприємці, які працюють на території Кобеляцької громади, це — Ірина Проскура, Руслан Каджаров і Олександр Шевцов.
Найближчим часом переможці конкурсу мають підписати договори про співпрацю з місцевими ОТГ. Тоді ж опублікуємо детально сфери їх діяльності та на які потреби вони залучать кошти благодійників.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2023, 15:39 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації