Вхід | Реєстрація

«Солити» дороги будуть дешевше

«Солити» дороги будуть дешевше

Нетипово, але факт — вже другий рік поспіль кобеляцьке підприємство «Водоканал Плюс» купує сіль за ціною нижчою, аніж роком раніше.

Так в минулому, 2022‑му році, кобеляцькі комунальники на аукціоні, що проводився на платформі держзакупівель Прозорро придбали 20 тон солі для приготування піщано-сольової суміші за 219 тисяч гривень. А ще за рік перед тим така ж кількість солі обійшлася комунальному підприємству у 250 тисяч.

Зараз відбулася закупівля солі для приготування суміші для посипання доріг вже в сезоні 2023–24 років. І, о диво, ціна за ті ж 20 тон ще понизилася. Причому, дуже суттєво.

В ході аукціону на Прозорро початкова ціна закупівлі «впала» із 180 тисяч гривень до 129 тисяч 999 гривень 60 копійок. А переможцем тендеру стала фірма «Аріал Альянс» із Дніпра. До речі, це ж підприємство було постачальником і в минулому році.

«Секретом» здешевлення продукції поділився директор «Водоканалу Плюс» Сергій Ткаченко.

Сергій Володимирович розповів:

— У принципі ми закупляємо все, що потрібно підприємству по одному алгоритму. Спочатку наш економіст в інтернеті шукає актуальні для сьогодення ціни на потрібний товар. Потім обдзвонює підпримства. Це робиться для того, щоб додатково перевірити актуальність цін. Адже буває так, що в Інтернеті «висить» застаріла ціна, яка може підвищитися чи знизитися. Після такої перевірки, ми формуємо бюджет закупівлі. Виставляємо ціну ближчу до нижчих із тих, що заявлені в інтернеті. А потім починається аукціон. Досвід свідчить, що в його процесі учасники торгів, борючись за контракт, суттєво знижують ціну. Так відбулося і з сіллю. Так відбувається практично з усіма товарами чи послугами. Звичайно лише за умови, що покупець дійсно хоче купити дешевше, а не намагається заключити договір із заздалегідь визначеним постачальником. От із цією сіллю. Планували купити за 180 тисяч, купили за 130. В результаті 50 тисяч для бюджету підприємства зекономили.

Сергій Ткаченко також наголосив, що зараз підприємство використовує сіль, закуплену ще в минулому році.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2023, 14:04 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації