Вхід | Реєстрація

Військовому з Драбинівської громади присвоїли звання героя

Військовому з Драбинівської громади присвоїли звання героя

На привеликий жаль, відзнака присвоєна посмертно.

Днями в Маріїнському палаці Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» сестрі військового з Полтавщини Івана Банка. Відзнаку Героя України присвоїли «За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті територіальної цілісності та державного суверенітету, самовіддане служіння українському народу». Про це повідомили в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Наш земляк народився в селі Вільний Степ Драбинівської громади. Іван Банк закінчив Крутобалківську школу. У 18 років був призваний на армійську службу. Військовий брав участь у миротворчих місіях в Косово та Югославії. Заочно чоловік вивчився на еколога.

У 2014‑му, із початку антитерористичної операції на Сході, Іван Банк у складі 95‑ї окремої десантно-штурмової бригади боронив українські землі від сепаратистів. Військовий прикривав вихід із Донецького аеропорту, виконував бойові завдання під Авдіївкою та Горлівкою, що на Донеччині.

Іван Банк нагороджений орденами «За мужність» III ступеня та «Народний герой України». Також військовослужбовець отримав нагрудні знаки за військову службу.

Після повномасштабного вторгнення російських загарбників Іван Банк звільняв Київську та Херсонську області, проводив розвідку ворожих позицій і вогневих точок.

11 вересня минулого року, під час виконання бойового завдання біля села Білогірка, що на Херсонщині, військовий, потрапивши під мінометний обстріл, отримав поранення, від якого наступного дня помер у лікарні.

Івану Банку було лише 36 років. У військового лишився батько, брати, сестри та дружина.

Військовий похований у рідному селі

У червні на 30‑й сесії Полтавської міської ради депутати затвердили нові назви вулиць. Зокрема, вулицю Коваля перейменували на честь загиблого військового, головного сержанта розвідувального взводу 46‑ї окремої аеромобільної бригади Івана Банка.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2023, 10:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації