Вхід | Реєстрація

На що «Водоканал Плюс» витратить 780 тисяч?

На що «Водоканал Плюс» витратить 780 тисяч?

27 листопада у відкритих джерелах з’явилося повідомлення про те, що кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс» оголосило про проведення досить незвичайного тендеру. Послуга, яку замовляють комунальники, називається «Консультаційні послуги з питань підприємницької діяльності та управління Послуги з незалежної оцінки основних засобів». Редакцію «ЕХО» безумовно зацікавила не лише назва послуги, а і її вартість. Адже початковою ціною заявлена сума в 780 тисяч гривень.

Логічно, що у звичайної людини, непосвяченої в нюанси господарської діяльності,  виникає ціла низка питань. І напевне, головним із них є «А за що це комунальники платитимуть такі великі, як для Кобеляк, гроші? За те, що їм трактори порахують?»

Щоб отримати відповідь, ми звернулися за коментарем до керівника підприємства Сергія Ткаченка.

Він розповів:

— Ну звичайно ж, мова йде не про оцінку кількох десятків одиниць техніки, що є на балансі підприємства.  Найняті нами фахівці мають провести оцінку більше, ніж п’яти тисяч об’єктів і механізмів, що є зараз на балансі «Водоканалу Плюс». Це і техніка, і артсвердловини, і КТП, і мережі вуличного освітлення. Безумовно, тут мова йде не про моє особисте побажання. Справа в тому, що в ході кількох аудиторських перевірок, що були проведені на підприємстві протягом двох років, аудитори рекомендували нам провести згадану оцінку основних засобів. Розумію, що в обивателя може виникнути непрофесійне зауваження на зразок  «А ви що, самі порахувати і оцінити не можете?». Не можемо. Такі послуги надають лише сертифіковані фахівці із численними допусками та дозволами.

Кінцевим результатом проведення оцінки стане зміна статутного капіталу комунального підприємства. Адже станом на зараз у відкритих джерелах зазначено, що розмір статутного капіталу кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс»  становить... 100 гривень.

Окрім того, оцінка основних засобів, засвідчена документально, дасть змогу підприємству більш активно розвиватися, збільшити його привабливість у очах потенційних інвесторів.

Якось так, якщо не шукати «підводних каменів».

Користуючись нагодою, ми запитали в Сергія Ткаченка, навіщо підприємству 500 тонн щебенево-піщаної суміші. Адже комунальники вже закупили достатньо велику кількість піску та солі для посипання доріг взимку.

Сергій Володимирович пояснив, що щебенево-піщана суміш закуплена «наперед», для проведення робіт по підсипанню доріг вже навесні 2024 року. Адже вартість цих матеріалів постійно зростає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2023, 11:05 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації