Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині в дороги «вкатали» власних 10 мільйонів, на Новосанжарщині — 4,9

На Кобеляччині в дороги «вкатали» власних 10 мільйонів, на Новосанжарщині — 4,9

Цього року в межах Кобеляцької, Білицької, Новосанжарської та Драбинівської територіальних громад шляхобудівельні організації відремонтували асфальтного покриття майже на 15 мільйонів, що надійшли з бюджетів ОТГ. Принаймні, такі цифри оприлюднили на офіційному сайті державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

Нагадаємо, що автошляхи місцевого значення на Полтавщині перебувають на балансі Агентства місцевих доріг Полтавської області. Підприємство створене в 2018 році. У «спадок» від Укравтодору Агентство отримало 7,8 тисячі доріг, що перебували, м’яко кажучи, не в найкращому стані. Коштів, що отримує підприємство з державного бюджету, вистачає лише на утримання та вибірковий ремонт найбільш зруйнованих автошляхів. Декілька років тому в Агентстві започаткували практику спільного відновлення доріг із місцевими громади на умовах співфінансування 50 на 50.

1 грудня пресслужба Агентства відзвітувалася, що на початок першого місяця зими на Полтавщині 55 із 60 існуючих громад взяли участь у співфінансуванні ремонту місцевих доріг.

Також працівники підприємства оприлюднили рейтинг, де показали, які ОТГ виділили найбільше коштів на дороги.

Згідно поданої таблиці, у лідерах перебуває Великосорочинська громада, що профінансувала ремонт доріг на 63 005 910 гривень. Далі — Глобинська (61 736 540) і Шишацька ОТГ (21 100 000). На останньому місці знаходиться Великорублівська громада — 500 000.

Із бюджету Білицької громади на умовах співфінансування надійшло 5 450 000, а Кобеляцької — 4 632 160. Загалом на дороги Кобеляцького району ОТГ витратили 10 082 160 гривень.

На Новосанжарщині депутати Драбинівської громади виділили на автошляхи 1 211 710, а обранці Новосанжарської ОТГ — 3 690 590. Усього — 4 902 300 гривень.

Звичайно, що ще зарано говорити про остаточні суми, які громади витратили на дороги. Адже бюджетний рік ще не завершився. Те ж саме стосується і Агентства. За підсумками року кореспонденти «ЕХО» з’ясують у представників державного підприємства більш точні цифри, включаючи конкретні суми, автошляхи, де проводився ремонт, та протяжність відремонтованого покриття.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2023, 10:06 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації