Вхід | Реєстрація

Як отримати «пакунок малюка»

Як отримати «пакунок малюка»

Пояснення фахівців Департаменту соціального захисту населення.

«Пакунок малюка», або бебі-бокс — це допомога від держави новонародженим і їх батькам. До набору входять майже сто дитячих речей: одяг різного розміру, підгузки, матрац, ковдри, пелюшки, іграшки та засоби гігієни.

Як повідомили в Департаменті соцзахисту, в 2023-му 1,7 тисячі сімей із новонародженими дітьми отримали «пакунок малюка». У основному бейбі-бокси видають працівники закладів охорони здоров’я після народження малюка.

Якщо ж дитина народилась за межами України чи на тимчасово окупованих територіях, пакунок можна отримати у 30-денний термін від народження малюка. А якщо дитина народжена поза межами закладу охорони здоров’я — «пакунок малюка» можливо отримати протягом року.

Для цього слід звернутися до Управління соцзахисту населення  чи ЦНАПу за місцем проживання/перебування та подати:

  • заяву (https://bit.ly/4aaFvJs),
  • копію паспорта,
  • копію свідоцтва про народження дитини чи документ, який підтверджує народження дитини  поза мед закладом,
  • довідку про неотримання пакунку в пологовому будинку.

Допомогу від держави можуть отримати як біологічні батьки немовляти, так  і його усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі.

До речі, за бажанням замість бебі-боксу родині нарахують грошову компенсацію вартості пакунку в розмірі 6816 гривень. За нею можна звернутися не пізніше, ніж через 12 місяців із дня народження дитини.

Цього року компенсацію вартості бебі-бокса отримали 4287 осіб на суму більш ніж 29 мільйонів гривень.

Одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» або грошова компенсація її вартості не впливає на право отримання та визначення розміру інших державних соцдопомог.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2023, 18:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації