Вхід | Реєстрація

Жителі Красного виступили проти заводу і за недовіру старості

Жителі Красного виступили проти заводу і за недовіру старості

21 грудня в селі красне відбулося зібрання місцевих жителів. На нього окрім жителів цього населеного пункту прибули і представники керівництва Кобеляцької громади.

Говорили про перспективу будівництва поряд із Красним сміттєпереробного заводу. Місцеві жителі із числа тих, хто прийшов на зібрання виступили категорично проти створення такого підприємства. Люди вважають, що подібне сусідство із селом згубно вплине на довкілля. Точніше - призведе до забруднення атмосфери та ґрунтових вод.

Натомість виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко запевняв, що загрози екології немає. За його словами зараз влада Кременчука і Горішніх Плавнів змагається між собою аби "перетягти" до себе аналогічне підприємство. Нагадаємо, що на території Полтавської області запланували побудувати одразу чотири сміттєпереробних заводи - біля Кременчука, Полтави, Лубен і на території Кобеляцької громади.

Окрім того, Фещенко наголосив, що без проведення чисельних експертиз будівництво не розпочнеться.

Та все ж присутні не погодилися із аргументами наведеними Василем Фещенком і проголосували проти будівництва заводу. Також присутні одноголосно підтримали пропозицію звернутися до міських депутатів із вимогою скасувати рішення про виділення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного підприємства.

А на завершення зібрання один із місцевих жителів запропонував проголосувати ще й за висловлення недовіри красненському старості Галині Зайченко. Проголосували й за це. Присутніх дуже обурили два факти - перший, те що староста завчасно не запитала думку громади щодо будівництва заводу, другий - відсутність Галини Зайченко на сьогоднішніх зборах. Вона, як повідомив селянам Василь Фещенко, поїхала проводити виїзний прийом громадян  у село Бродщину.

 


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2023, 12:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації