Вхід | Реєстрація

Суму проєкту з реконструкції житла для нехворощанських переселенців завищили на 2,6 мільйона

Суму проєкту з реконструкції житла для нехворощанських переселенців завищили на 2,6 мільйона

У 33-му номері тижневика, який вийшов 17 серпня цього року, була надрукована стаття «Квартир для «нехворощанських» переселенців буде чотири». У ній розповідалося, що в Нехворощі приміщення колишньої громадської лазні переобладнають під багатоквартирний житловий будинок. Квартири в ньому отримають внутрішньо переміщені особи. Згідно проведеного тендеру, реконструкцію будівлі проводитиме полтавське товариство «Компанія «Тоталбуд». Вартість робіт складе 14 975 647,50 гривні. У додатках вказано, що підрядник має виконати 27 видів робіт. На будівлю чекає повна реконструкція, включаючи повний капремонт покрівлі, каналізації, водопостачання, електропостачання, вентиляції й інших комунікацій. Усього в приміщенні обладнають дві кімнати, дві спальні та кухню.

Згідно календарного графіка, усі заявлені роботи підрядна організація завершить до 20 грудня.

Як розповів кореспондентам «ЕХО» голова Нехворощанської сільської ради Віктор Дубович, за 15 мільйонів фактично зведуть двоповерховий будинок для чотирьох сімей, а також облаштують прилеглу територію, гаражі та встановлять паркан. Будівлю лазні обирали для того, аби проводити реконструкцію вже існуючого приміщення, а не розпочинати нове будівництво. Це зайняло б більше часу на оформлення необхідних документів і коштувало б значно дорожче.

На облаштування чотирьох житлових квартир для внутрішньо переміщених осіб у бюджет Нехворощанської ОТГ вдалося залучити близько 15 мільйонів. Частка сільського бюджету складає 10 відсотків.

Дорожчі матеріали і працівники на «мінімалці»

У вівторок, 26 грудня, на офіційному сайті Полтавської обласної військової адміністрації з’явилася інформація наступного змісту:

«Завдяки рекомендаціям спеціалістів робочої групи «Прозорість і підзвітність», що діє при Полтавській ОВА, вдалося зменшити вартість проєкту в Нехворощі на 2,6 мільйона гривень. Мова йде про реконструкцію приміщення під багатоквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб».

Аудитори та поліцейські встановили ряд порушень.

За даними Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, ГУ Державної податкової служби та Національної поліції під час виконання робіт встановлено ряд порушень.

Зокрема, вартість матеріалів завищена майже на 2 мільйони гривень. Наприклад, компанія, яка виконує роботи на об’єкті, закуповує пісок у 5-6 разів дорожче за середньоринкові ціни.

Також фірма-виконавець має в штаті 11 працівників з офіційною мінімальною оплатою праці у розмірі 700 тисяч гривень, тоді як на зарплати закладено 1,7 мільйона.

Крім того, в проєкті передбачені податки в сумі 2,4 мільйона, а насправді компанія нічого не сплатила до бюджету».

За даними закупівлями прокуратура порушила кримінальне провадження за статтею «Службова недбалість», ведуться слідчі дії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2023, 12:59 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації